Annons

Annons

Chilibiffar med grillad halloumi

Oregano, chili och spiskummin sätter tex mex-smak på grillkänslan. Det finns så mycket gott att lägga i ett mjukt tortillabröd.


chilibiffar

Chilibiffar med grillad halloumi och kikärtsröra

● 4 pers ● 35 min

700 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk malen spiskummin
1 msk chilipulver
1 dl chilisås
2 msk torkad oregano
1 msk dijonsenap
olja till stekning
salt och peppar

Sallad

1/2 squash
1 färsk gul lök
1 röd chilifrukt
saften av 1/2 lime
1/2 dl olivolja
5 dl blandad sallad

Servering

4 mjuka tortillabröd
150 g halloumiost
några kvistar mynta
kikärtsröra (se nedan)

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Riv löken. Blanda med färsen och övriga ingredienser. Forma till små biffar. Stek gyllenbruna i olja på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Lite extra oregano på toppen är gott.
2. Dela halloumin i skivor, ca 1 cm. Häll olja på en tallrik och lägg på skivorna.
3.Sallad: Dela squash och lök i tunna skivor. Kärna ur och hacka chilin. Blanda i en bunke med limesaft, olivolja och salladsblad.
4. Värm bröden i ugnen på 150° i 3–5 minuter. Stek eller grilla halloumin ca en minut på var sida i lite olja.
5. Fördela salladen på bröden. Lägg på biffarna och toppa med halloumi. Garnera med en myntakvist och servera med kikärtsröra, recept se härintill. Vik ihop bröden runt fyllningen.

Kikärtsröra

1 burk färdigkokta kikärter
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl olivolja
saft av 1/2 citron
1/2 tsk malen
spiskummin
2 tsk brun farin
salt och peppar

1. Skölj kikärterna några minuter under rinnande vatten och låt rinna av väl. Kärna ur och hacka chilin, pressa vitlöken.
2. Lägg kikärterna i en bunke och häll på olja och citronsaft. Kör med en stavmixer till en smet.
3. Blanda ner chili, vitlök, spiskummin och farin. Smaka av med salt och peppar. Servera som tillbehör till chilibiffarna.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin

baconkyckling Fler goda middagstips

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...