Annons


Allers-Tradgard-loggaCharmiga kransar att göra själv

Bind en egen krans och sätt din personliga stil på juldekorationen! Här får du fina förslag på kransar.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Du kan klä en halmstomme med frodigt grönt granris eller bara enkelt surra ihop kvistar från trädgården – svårighetsnivån bestämmer du själv. Med olika dekorationer får du julens stämningshöjare precis som du själv vill.

Annons

Häng på dörren eller lägg på ett bord. Har du kransen utomhus håller den längre, inomhus kan du spreja med vatten då och då – men även torkade brukar kransarna vara vackra!

Krans av kvistar

Forma en lång pilgren till en cirkel och fyll sedan på med böjliga kvistar av björk, trollpil etc. Dekorera med kvistar med lav på. Surra med ståltråd här och där för att få stabilitet.

Forma en krans av

Forma en krans av olika sorters kvistar och grenar från trädgården, några lärkgrenar med kottar och några med bär på. Surra med ståltråd så den sitter ihop, men den ska vara lite slarvigt sammansatt.

 

Krans med torkade blommor

En kraftig ståltråd böjs till stomme. Surra fast renlav och hortensiablommor samt blad från alunrot. Spreja lim och strö lite glitter på.

Fina former på kransar: Bind dem som stjärnor och hjärtan!

Julkrans

Växter med verigerade blad, som inte bara är gröna utan har vanligtvis vita inslag, blir väldigt dekorativa i en krans. Blanda med små buketter av barrväxtkvistar.

Kransdekoration

En riktigt maffig dekorerad krans. Klä en halmstomme med kvistar av nobilisgran och juteväv i bitar på tre ställen, surrade med grovt snöre. Näverstjärnorna är fastspikade liksom stjärnan av flätat band och jutesnöre du själv formar. En spik i varje udd håller stjärnan på plats.

Läs mer om:

Annons

Laddar...