Annons

Annons

Cecilia Andersson är Årets Konditor 2012


Om du ska vara en trendig bagare i höst, ska du satsa på päron. Det gjorde Cecilia Andersson, 28 år från Malmköping och konditor på Tössebageriet i Stockholm, som valdes till Årets Konditor 2012 i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet.

Annons

Årets tema var höst och under finalen skapade finalisterna en trevåningstårta, tre olika praliner i 25 exemplar samt ett hemligt bakverk, i form av en äppelkaka, vilket avslöjades för finalisterna dagen före finalen.

Efter en spännande final där landets främsta konditortalanger visade upp sina kreativa och hantverksmässiga bakkunskaper tog Cecilia hem segern med motiveringen ”En färg- och smakexplosion av svenska höstsmaker, välarbetat och inbjudande, ren elegans!”

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen ha vunnit! Jag är extra stolt över att jag vann just i år då konkurrensen varit stenhård. Det var min tur att ta hem titeln i år, säger Cecilia Andersson.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer och arrangeras av Sveriges bagare & konditorer för att lyfta det hantverk som dagligen sker på landets alla konditorier och för att stimulera utvecklingen och kreativiteten inom branschen.

Finalen varade i sex timmar och förutom titeln Årets Konditor och Svensk Mästare i konditori, tilldelas vinnaren ett stipendium på 40 000 kronor.

Cecilias tävlingsbidrag: 

Tårta – Höstpäron-tårta – en browniebotten med smördeg och smörkola, pärongelé och päronbavaroise. Glacerad med en caramelglaze

Praliner – Hasselnöt/Calvados-pralin, Amaretto/Körsbär-pralin och Havtorn/Lakrits-pralin

Hemligt bakverk – Äppelkaka

Bild: Axel Engelberth / Sveriges bagare & konditorerLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...