Annons

Catharina Nyqvist Ehrnrooth om Michael Nyqvists sista tid

Under ”Tillsammans mot cancer”-gala i TV4 pratade Michael Nyqvists änka Catharina Nyqvist Ehrnrooth om hur skådespelaren somnade in – och för första gången om sorgen.

Mejla
Dela (103)
Pinna

Änkan om Michael Nyqvists sista tid i livet

Det var i juni förra året som den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist, 56, gick bort i lungcancer. Under måndagens ”Tillsammans mot cancer”-gala i TV4 berättade Michael Nyqvists änka Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 48, för första gången om sorgen och om saknaden efter maken.

Annons

– Micke var helt säker på att det skulle gå bra bra. Han hade bestämt sig för att det här ska jag fan fixa.

Varken Michael eller Catharina var beredda på att sjukdomen skulle komma att ta hans liv.

– Micke ville absolut inte bli sin sjukdom. Han ville fortsätta jobba. Sedan tror jag att han också behövde tid för att förstå det själv. Jag tror inte att någon av oss förstod allvaret. Det tog så himla lång tid att landa i det. Jag kunde verkligen inte förstå att det var just lungcancer som Micke hade fått eftersom han alltid varit hälsosam, sportig och inte rökt.

Michael vårdades inte på sjukhus, utan i hemmet. Den plats som kom att bli hans dödsplats.

– En dag när han gick på toa sa han att han kände sig yr. Jag gick in i badrummet och då trodde jag att han svimmade. Jag fattade ju inte ens att han skulle kunna dö.

Idag hanterar hon sorgen genom att inte vara ensam, genom att vara med andra. I intervju säger hon att ensam inte är stark, men att man tillsammans kan hjälpa varandra.

– Vi har ju levt tillsammans i 23 år. Det är ju ens bästa vän. Det är tomt.

 

Bild: TV4, IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...