Annons

Annons

Cannelloni med svamp och ost

Fin rätt både till vardag och lite festligare tillfällen! Pastarullar fyllda med ost, svamp, spenat och bacon.

Mejla
Dela (33)
Pinna

cannelloni

Svampfyllda cannelloni

● 4 pers ● 1 tim

8 färska lasagneplattor

Mustig tomatsås

400 g färdig tomatsås
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 1/2 dl grädde
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Fyllning

100 g färska champinjoner
olivolja till stekning
100 g färsk spenat
1 paket bacon, ca 140 g
3 dl riven gratängost

Garnering

färska örter

Annons

1.Tomatsås: Koka ihop den färdiga tomatsåsen med krossade tomater och grädde i ca 10 minuter, och krydda med tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 175°. Dela lasagneplattorna på mitten rakt av, rulla ihop och ställ i en form med höga kanter.
3. Hacka champinjonerna grovt och stek mjuka i lite olivolja. Lägg i spenaten och låt mjukna. Krydda med salt och peppar.
4. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.
5. Fördela tomatsåsen, svampfräset och baconet i ”pastarören” och baka i ugnen i ca 20 minuter.
6. Fördela osten över och baka i ytterligare 20 minuter. Servera rykande varmt med lite färska örter på toppen.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Toskansk kyckling Här hittar du fler goda middagsförslag!


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...