Annons

Annons

Bullfest, bullfest hela dan!


Bild: Ralp Månsson


Ända sedan 1999 har kanelbullen firats den 4 oktober. En sådan anrik tradition vågar man naturligtvis inte bryta – så upp med ärmarna och kavla ut degen!

Kanelbullar
Med ett ägg i degen och vaniljsocker i fyllningen blir det här världens godaste kanelbullar!

Annons

● 40 st ● 30 min + ca 2 tim jäsning och gräddning
150 g smör
1 ägg
50 g jäst
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
2 krm salt
ca 14 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning
100 g mjukt smör
1 msk kanel
2 tsk äkta vaniljsocker
1 dl strösocker
Dessutom behövs
ca 40 st bullformar

1. Smält smöret och vispa upp ägget.
2. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut i den kalla mjölken tillsammans med ägget, det smälta smöret, sockret och saltet.
3. Blanda ner mjölet och arbeta ihop degen. Låt den sedan jäsa under bakduk i 40 minuter.
4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 45×25 cm.
5. Fyllning: Bre ut det mjuka smöret över degen. Blanda ihop kanel, vaniljsocker och socker. Strö ut blandningen över smöret.
6. Rulla ihop degen och skär varje rulle i 20 jämnstora bitar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa 20–30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 5–8 minuter. Låt sedan bullarna svalna på galler under bakduk. De går utmärkt att frysa.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...