Annons

Annons

Bulgur- och 
squashsallad med halloumi

Recept på bulgur- och squashsallad med halloumi och en vitlökssås till.


Bulgur- och squashsallad – perfekt sommarmat

Bulgur- och 
squashsallad – recept

• 4 pers • 30 min

3 dl fullkornsbulgur
1 squash, ca 300 g
2 msk olivolja
50–75 g grönmögelost
250 g halloumi

Vitlökssås

3 dl crème fraiche
1–2 vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Servering
färsk basilika
flingsalt

Annons

1. Koka bulgurn.
2. Vitlökssås: Finhacka vitlöken och blanda alla ingredienserna i en skål.
3. Skär squashen i slantar och stek i olivolja, salta och peppra.

Blanda bulgurn och den stekta squashen och lägg upp på tallrikar. Smula grönmögelosten över.
4. Före servering, skär halloumin i längder, stek så de får fin färg, lägg den ovanpå bulgursalladen. Servera med vitlökssås, basilika och flingsalt.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...