Annons

Annons

Bröstcancer – så förändrade sjukdomen våra liv

Var nionde kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer. Här har vi samlat intervjuer med några kvinnor som drabbats och överlevt sjukdomen.


I samarbete med Älska Livet-lotten

Ungefär en kvinna får bröstcancer varje timme i Sverige. Bröstcancer utgör 30 procent av all cancer som drabbar kvinnor och var nionde kvinna drabbas av cancerformen, enligt statistik från BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation.

Annons

I samarbete med BRO har Allers, Allas, Året Runt, Hemmets veckotidning, och MåBra lanserat Älska Livet-lotten där du som köpare automatiskt skänker en summa till BRO och Bröstcancerfonden. Pengarna går bland annat till forskning och stöd för de kvinnor som insjuknar i bröstcancer. Här under kan du läsa några av de drabbades berättelser.

Älska Livet-lotten är kontrollerad av Lotteriinspektionen och följer lagar och regler enligt Lotterilagen.

Köp din lott här!

Så förändrade bröstcancern våra liv

Hanna, 40, bytte liv efter bröstcancern: ”Gör sådant som gör mig glad”

Knölen i bröstet förändrade allt. Under året som gått har tvåbarnsmamman Hanna Björknäs tagit flera tuffa beslut: ”Cancern tvingade mig att omvärdera hela livet”.

Läs artikeln här

Anna, 45, om bröstcancern: ”Att dö var aldrig ett alternativ”

Anna Hellström, 45, förlorade sin mamma i bröstcancer. När hon själv drabbades av sjukdomen fanns inte döden på världskartan. ”Jag gav aldrig mig själv det alternativet”, säger hon.

Läs artikeln här

Anna, 41, fick bröstcancer under graviditeten: ”Tvungen att försöka överleva”

När Anna Christiernin Falk var gravid i vecka 18 rämnades hennes värld. Hon hade fått bröstcancer. I magen låg Elvira som skulle få gå igenom både cellgiftsbehandlingar och operationer innan hon skulle få se dagens ljus alldeles för tidigt. ”Det var ett helvetesår, säger Anna.

Läs artikeln här

Charlottas liv vände efter cancern – tack vare ett mirakel

Charlotta var 35 år och mitt i livet med tre små barn när hon kände en knöl i bröstet. Tiden som följde var tuff. Men efter två cancerbesked och tung medicinering hände det oväntade. Hon blev gravid.

Läs artikeln här

Köp din lott här!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...