Annons

Annons

Citronskal kan hjälpa dig med vikten

Slänger du citronskalet när du är färdig med den sura lilla frukten? Gör inte det!


Vissa fruktskal slänger vi av bara farten, men faktum är att många av dem innehåller massor av nyttiga näringsämnen. Citron är en av dem. Allers systertidning MåBra:s nutritionist Anki Sundin menar till och med att citronskalet skulle kunna hjälpa oss ner i vikt.

Annons

Så här skriver hon i sin blogg:

”Vi slänger mängder av näringsämnen med skalen, något som kanske både livsmedelsindustrin och vi som enskilda konsumenter skulle kunna fundera över. Ibland påstås det också att just citrusskal skulle vara fettförbrännande och underlätta viktnedgång, vilket återstår att bevisa, även om vissa ämnen i citrus gjort livet lättare för möss med diabetes typ 2.”

Kostrådgivaren Ulrika Davidsson skriver att citronskalet innehåller 5-10 ggr så mycket mer vitaminer än citronsaften. Så det är rena rama vitaminbomben!

Och du behöver ju inte äta skalet som det är, utan torka det och använd i exempelvis müsli – eller gör din egen citronpeppar av det. Eller använd det som klassisk smaksättare när du bakar.

Välj gärna ekologiska varianter såklart!

Källa: Måbra.com

Vill du gå ner i vikt? Lyckas med webbtjänsten Bränn Fett!

Gå ner 5 kilo på 2 veckor genom att vrida upp din fettförbränning! Tillsammans med MåBra och ledande experter kan du tappa kilon enkelt och effektivt.

Läs mer och kom igång direkt!

Du får:

  • Kost- och träningsplan för en rivstartsvecka
  • Kost- och träningsplan för två fettbrännarveckor
  • Nya rön och ovärderliga fakta om fettförbränning
  • En online-träningsvideo med personliga tränaren Leila Söderholm

Just nu-pris 249 kronorläs mer och börja direkt här!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...