Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaBlommande, doftande rosdagar

Det är rosens tid! Lite senare än normalt, men nu kommer rosblomningen igång på allvar. I helgen håller Fredriksdal museer och trädgårdar rosfest med allt som hör ämnet till.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Rosdagar Fredriksdal

De populära rosvandringarna med kunniga, inspirerande guider hålls även i år i rosariet.

Lördag och söndag, 4–5 juli, är det åter dags för det blommiga arrangemanget Rosdagarna på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. En av landets finaste rosarier finns här och lagom till helgen slår tusentals rosknoppar ut. Doften kommer att bli fantastisk!

Annons

Arrangemanget hålls för att sprida kunskap och ge inspiration till alla trädgårdsälskare, därför kan man gå på rosvandringar med guider som på olika sätt berättar om rosor. Guiderna är skickliga trädgårdsmästare, rosodlare och plantskolister, men även trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson och blomsterkreatören Gunnar Kaj håller i vandringar – och berättar om rosor på ett lite mer personligt plan.

Gilla Allers på Facebook

Rosariet på Fredriksdal är ett av de största i Sverige, med cirka 450 arter och sorter. Här finns odlingsvärda, historiska och moderna rosor ordnade i vackra kvarter. Under Rosdagarna finns alla de mest kunniga och inspirerande roskännarna på plats. Plantskolor på besök och inspirationsplanteringar att få idéer ifrån.
Ta med kamera, papper och penna så får du mycket kunskap med hem, tipsar arrangörerna.

Mer information: Fredriksdals museer och trädgårdar

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...