Annons

Annons

Blomkålsgratäng med parmesan

Enkelt och gott recept som ger en härligt krämig blomkålsgratäng!


blomkalsgratang-puff

Det här receptet på härligt krämig blomkålsgratäng svänger du ihop på bara en halvtimme.

4 pers 30 min

1 stort blomkålshuvud
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
2 msk fint skuren gräslök
Salt, peppar

Sätt ugnen på 175°. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll bort vattnet.

Blanda crème fraichen med riven parmesan och fint skuren gräslök, salta och peppra. Vänd försiktigt ner blomkålen i crème fraiche- blandningen och lägg över i en eldfast form.

Annons

Gratinera i ugnen tills blomkålen börjar få lite färg.

Recept Jan-Erik Hagbohm
Bild: Shutterstock



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...