Annons

Annons

Björn Skifs om den mystiska sjukdomen: ”Kan ha haft den i 15 år”

I augusti drabbades Björn Skifs av blodtrycksfall, svimmade och föll så illa att han fick en hjärnskakning. Nu mår han bättre, men provtagningen visade att han också fått borrelia. "Det kan jag ha haft i tio-femton år utan att ha vetat om det", säger han i en intervju med Expressen.


Den 20 april 2017 fyller artisten Björn Skifs 70 år.

Bild: IBL Bildbyrå

I en stor intervju med Expressen pratar han om det ofrånkomliga med att bli äldre, men också om den uppmärksammade kollapsen förra hösten.

I slutet av augusti i fjol svimmade artisten plötsligt i sitt hem efter ett blodtrycksfall. Björn Skifs fördes i ambulans till sjukhus där han fick sy fyra stygn. Där fick han också beskedet att han hade drabbats av en hjärnskakning.

Annons

Han blev sjukskriven och den inplanerade showen ”Skifs vs Körberg” fick skjutas på framtiden.

Bild: IBL Bildbyrå

När Björn Skifs gästade ”Hellenius Hörna” i december berättade han att han försökte lägga det hela bakom sig så fort han kunde.

– Jag var lite konvalescent en vecka eller två och sedan har jag fått ordning på blodtrycken, sa han då.

Tack vare rätt medicinering säger sig artisten må mycket bättre. Men efter alla prover som togs på sjukhuset fick Björn Skifs även ett annat besked.

– Grejen var att jag efter alla tester som jag tvingade dem på sjukhuset att göra dessutom fick veta att jag hade borrelia, säger han till Expressen.

”Det kan vara en bov i dramat”

Borrelia är en infektionssjukdom som orsakas av en bakterier. Obehandlad kan infektionen sprida sig till nervsystemet och lederna vilket gör att den tar längre tid att läka, skriver Vårdguiden 1177.

Hur länge han burit på sjukdomen är omöjligt att säga.

– Det vet man inte, det kan jag ha haft i tio-femton år utan att ha vetat om det. Jag vet att jag har haft lite yrsel i tio-femton år. Jag mår okej, men även om jag fick antibiotika mot borrelian och infektionen är borta så kan symptomen finnas kvar. Länge. Det kan vara en bov i dramat också till att jag fick blodtrycksfall och hjärnskakning. Det behöver inte vara det, läkarna vet inte säkert, säger Björn Skifs till Expressen.

Bild: IBL Bildbyrå

Artisten säger också att han i periodvis fortfarande är väldigt trött.

– Men det ger sig kanske en vacker dag. Jag fick i alla fall lov att sälja motorcykeln, för balansens skull. Det går inte att åka omkring och vobbla om man har haft problem med blodtrycket och är yr, säger han till Expressen.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...