Annons

Annons

Björn Ranelid hyllar hustrun Margareta: ”Hon är oumbärlig”

Efter fyra tågbyten hamnar Lars Lerin hemma hos författaren Björn Ranelid i skånska Kivik. I "Vänligen Lars Lerin" avslöjar författaren sedan hemligheten bakom bra barnuppfostran och kärlekshyllar sin fru: "Jag hade inte kunnat skriva utan henne."


I första säsongen av ”Vänligen Lars Lerin” utforskade konstnären begreppet vänskap. I den andra säsongen har Lars Lerin och maken Junior blivit föräldrar. Lars Lerin söker därför efter nycklarna bakom att ge sitt barn förutsättningen att bli en trygg och glad vuxen.

Annons
Bild: Magnus Liam Karlsson /SVT

Bild: Magnus Liam Karlsson /SVT

I det femte avsnittet av SVT-serien tar Lars Lerin tåget till Björn Ranelid. Efter fyra byten är han till sist framme i skånska Kivik – mitt bland äppelträden.

Fyrbarnspappan Björn Ranelid pratar om vikten att alltid ge sina barn kärlek, kärlek, kärlek.

– Jag har aldrig stängt en dörr för barnen. Det är de som är viktiga, säger han till Lars Lerin.

”Hon är oumbärlig för mig”

Björn Ranelid poängterar att familjen alltid har betytt mycket i hans skrivande. Men han berättar också om en period när yngsta sonen August var hårt ansatt i skolan och han blev tvungen att övervägde att sluta skriva.

– Han ville att jag skulle sluta skiva. Margareta trodde till och med att jag skulle ta livet av mig. Men det var Margaretas enorma kärlek som fick mig att fortsätta. Det barn och barnbarn och Margareta betyder för mig, det kan ingen ta bort. Det är därför jag skrivit så mycket om kärlek. Den insikten jag fått nu vill jag inte vara utan, säger Björn Ranelid i programmet.

När Lars Lerin beskriver Margareta som trevlig och väldigt sympatisk kan författaren bara instämma:

– Hon är oumbärlig för mig. Jag hade inte kunnat skriva utan henne, säger Björn Ranelid.

Lars Lerin och författaren Björn Ranelid. Bild: SVT

Lars Lerin och författaren Björn Ranelid. Bild: SVT

Tidigare under säsongen har Lars Lerin träffat Helena Bergström, Thorsten Flinck, Barbro Lindgren och Filip Hammar. I det sista avsnittet medverkar Martina Montelius.

”Vänligen Lars Lerin” sänds onsdag den 8 februari klockan 21 i SVT1.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...