Annons

Annons

Chokladbiskvi

Mejla
Dela (0)
Pinna

chokladbiskviSmå och alldeles naggande goda är de dubbelt chokladdoppade biskvierna från Allers nr 11 – som bjuder på ännu fler chokladfrestelser!

 

Chokladbiskvier

En hel del pyssel krävs för att lyckas med de här läckerbitarna. Väl värt besväret, tycker vi!

Annons

● 20 st

Biskvibottnar

250 g mandelmassa

1 1/2 dl strösocker

2 äggvitor

Smörkräm

1 äggvita

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

saften av 1/2 citron

250 g rumstempererat smör

125 g mörk choklad, 70%

1 msk kallt starkt kaffe

Till doppning

150 g mörk choklad, 70%

100 g vit choklad

 

1. Sätt ugnen på 175°.

2.Bottnar: Riv mandelmassan och blanda med sockret och äggvitorna. Spritsa ut 20 rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda tills bottnarna är gyllene, ca 13 minuter.

3.Smörkräm: Blanda äggvita, socker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret har löst upp sig. Vispa sedan till maräng över vattenbad till ca 65°. Kolla gärna med termometer.

4. Ta bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig. Låt det ta en bra stund.

5. Smält chokladen och låt den svalna. Rör sedan ner den i krämen tillsammans med kaffet.

6. Spritsa krämen toppigt på ovansidan av biskvierna. Låt stelna i kyl eller frys.

7.Doppning: Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem stelna på ett bakpapper. Kyl igen. Smält den vita chokladen på samma sätt och doppa biskvierna till hälften. Förvara biskvierna svalt.

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...