Annons

Annons

Hitta rätt behå-storlek

Din kropp, och därmed din behå-storlek, förändras under livets gång! Så här tar du reda på vilken storlek du har.


bh-guide

Ta hjälp av vår enkla bh-guide för att hitta just din perfekta storlek.

En behå kan både vara en välsignelse och en förbannelse. Lika jobbiga som de är när de inte sitter ordentligt, lika underbart sköna är de när vi har den perfekta behån som vi i princip ALDRIG vill ta av oss.

Men även om du har hittat just DIN perfekta behå är det viktigt att du inte använder den varenda dag. Behåbanden är elastiska och riskerar att förlora sin stretch om du använder den alltför ofta.

Satsa istället på att hitta flera modeller att variera mellan. Vår guide hjälper dig att väja rätt modell. 

Annons

Bh-guide: Så hittar du din behå-storlek

1. Ta reda på vad ditt omfång är

Enklast är att använda ett måttband och mäta precis under bysten. Ha inte måttbandet för tight, kom ihåg att din behå ska sitta bekvämt och inte skära in. Siffran du får fram här, till exempel 80, är den du använder när du tittar efter omkrets.

2. Ta reda på din kupstorlek

Flytta upp måttbandet och mät omfånget över bysten där den är som störst, vanligast mitt över bröstvårtorna. Denna siffra utgör grunden till din kupstorlek. Här kan det variera något mellan olika tillverkare, men vanliga mått är 77-79 cm = A-kupa, 79-81 cm = B-kupa, 81-83 cm = C-kupa, 83-85 cm = D-kupa och 85-87 cm = E-kupa.

3. Hitta relationen mellan omfång och kupstorlek

Använd siffrorna från mätningarna för att identifiera din behå-storlek – kom ihåg att bara några få centimetrar kan göra stor skillnad – kanske behöver du en kupstorlek större än du tror.

Personalen i underklädesbutiken kan ofta hjälpa dig med att både mäta och välja ut behå. Fråga hellre en gång för mycket än att göra ett köp du ångrar.

Står du och väljer mellan flera olika behåar? Prova dem allihopa! Din storlek är bara en riktlinje och kan variera mellan olika märken och modeller. Kom ihåg att behån ska kännas skön och mittdelen på plagget vila plant mot huden – även när du lyfter upp armarna över huvudet. 

Tvätta din behå enligt tvättråd och om du tvättar den i maskin – använd tvättpåse, byglar som kommer ut riskerar att förstöra tvättmaskinen.

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

14 saker bara vi med riktigt stora bröst förstår

stora bröstLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...