Annons

Annons

Benjamin Ingrosso sjunger egna låten Good lovin’ i Melodifestivalen

Han spelade i sin första musikal som 8-åring 
och vann Let's dance som 16-åring. Nu sjunger Benjamin Ingrosso i Melodifestivalen!


Pressträff SVT, 2017 års bidrag till Melodifestivalen presenteras, Stockholm, 2016-11-30

Benjamin Ingrosso är redo för Melodifestivalen. Bild: IBL

Benjamin Ingrosso: Jag vill spela låten så många gånger som möjligt

Med en mamma som heter Pernilla Wahlgren och en pappa som heter Emilio Ingrosso är Benjamin Ingrosso van vid uppmärksamhet sedan födseln. I släkten finns även mormor Christina Schollin, morfar Hans Wahlgren, morbröderna Niclas och Linus Wahlgren samt kusinen Sebastian Ingrosso.

Annons

Läs också: Nano och Ace Wilder vidare till final i Melodifestivalen

– Givetvis finns det många fördelar med så många i familjen i samma bransch, mest för goda råd, tips och förståelse – de har ju enormt mycket erfarenhet. Nackdelarna är ju att en del tror att jag bara glidit runt på en räkmacka, men så kan jag garantera att det inte har varit. Det är snarare så att jag ses på med ännu mer kritisk blick och har mycket att bevisa, säger Benjamin, 19.

Vann lilla festivalen

Genom åren har han främst gjort sig känd som musikalartist. Redan som 8-åring stod han på scen för första gången och har spelat i uppsättningar som Sune, Karlsson på taket och Rasmus på luffen.

När Benjamin var 9 år vann han Lilla melodifestivalen med låten Hej Sofia, men har aldrig haft planer på att delta i den stora festivalen, något mamma Pernilla gjort fem gånger.

– Jag har inte varit så lockad av just det här med att tävla i musik, det känns lite märkligt, säger han.

Christer Björkman älskar låten

Att Benjamin skulle medverka bestämdes bara timmar innan artisterna presenterades.

– Christer Björkman sökte en låt och när min skivbolagsdirektör spelade upp min egen låt Good lovin’ så älskade han den. Det är väldigt kul att folk är så peppade och nu får jag framföra låten inför några miljoner tittare.

Läs också: Så här har du aldrig sett Hasse Andersson tidigare!

Benjamin sticker inte under stol med att han är tävlingsinriktad – klart att han gärna vill ta sig till final!

– Jag vill ju spela låten så många gånger som möjligt, så det gör ju inget om den går till final via andra chansen, skrattar han.

Jobbar som låtskrivare

Benjamin slutade skolan efter nian för att börja jobba som låtskrivare. På sistone har han skrivit låtar åt bland andra Oscar Zia, Molly Pettersson Hammar och vinnaren av X-Factor i Australien.

– Jag ångrar inte att jag inte har gått gymnasiet. Jag har hittat precis det jag vill göra och det har gått väldigt bra, säger Benjamin, som förförra hösten släppte sin första egna singel, Fall in love.

Förutom musiken har Benjamin ett stort intresse för matlagning, inspirerad av pappa Emilio som driver restaurang La Perla i Palma på Mallorca.

Läs också: Johannes Brost klar för Let’s dance

– Den har blivit utsedd till Palmas bästa italienska restaurang, säger Benjamin stolt, som när han hälsar på hos sin pappa brukar laga mat och få goda råd och tips.

Vann Let’s dance

Under hösten har realityserien Wahlgrens värld visats på Kanal 5, med fokus på Pernilla och storasyster Bianca. Benjamin var inte med så mycket.

– Nej, jag var i väg i USA och skrev låtar, så jag medverkade bara på kanske fyra inspelningsdagar.

Men för tre år sedan var det Benjamin som stod i fokus, när han som 16-åring vann Let’s dance i TV4.

Läs också: Melodifestival-aktuelle Axel Schylström: Jag fick 16 000 volt genom kroppen

– Det var jättekul och jag är nog ganska lättlärd. Det kommer att ingå en del dans till min låt i Melodifestivalen, så det är bäst att träna!

Text: Joakim Löwing

Läs också

Här är startordningen till Melodifestivalen 2017

melodifestivalen-2017Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...