Annons

Annons

Åderbråck – så mycket kostar behandlingen

Var tredje person drabbas av åderbråck, både kvinnor och män. Det finns inte mycket vi kan göra för att förebygga det, men de allra flesta kan bli av med sina åderbråck både snabbt och skonsamt. Här berättar experten vad det kostar att genomgå en behandling.

Mejla
Dela (1)
Pinna

behandling-aderbrack-kostnad

Docent Stefan Nydahl har behandlat många patienter med åderbråck.

Behandling för åderbråck – så stor är kostnaden:

Var tredje person drabbas av åderbråck, både kvinnor och män. Det finns inte mycket vi kan göra för att förebygga det, men de allra flesta kan bli av med sina åderbråck både snabbt och skonsamt med dagens effektiva behandlingar.
Under de senaste två decennierna har behandlingen av åderbråck revolutionerats av nya metoder, så kallade endovenösa tekniker som innebär att de skadade venerna tas bort utan kirurgiska snitt.  Docent Stefan Nydahl på Narva kirurgcenter i Stockholm kan berätta vad som gäller om du funderar på att genomgå en behandling:

Vem betalar?

Är det patienten eller landstinget som betalar behandlingen??

Annons
Gilla Allers på Facebook

Du får i de flesta fall själv bekosta behandling av åderbråck. För att få behandlingen betald av landstinget krävs mer än att dina åderbråck är missprydande och obehagliga.
– Reglerna är ganska enkla. Om du har bensår, eller har haft upprepade ytliga proppar i benen, eller blödningar från benet eller förstadier till bensår typ eksem och vissa hudförändringar – då betalar landstingen. Men inte i några andra fall. Det är inte meningen att skattebetalarna ska bekosta behandling av kosmetiska åderbråck, säger Stefan Nydahl.
– Det betyder att du kan ha stora, fula åderbråck men ändå får betala behandlingen själv. Symtom som tyngdkänsla, värme, eller att du har ont är inte heller tillräckligt.

 

behandling-aderbrack-kostna

En bild före behandling av åderbråck.

behandling-aderbrack-kostnad

En bild efter behandling av åderbråck.

Vad kostar det?

Vad kostar det om man själv måste betala?

– Mellan 19 000 och 25 000 kronor för behandling av ett ben. 30 000–35 000 för båda benen.
Om du själv måste betala din behandling är det klokt att kolla med flera olika kliniker, dels vilka metoder de erbjuder, dels vad det kostar. Priserna varierar.

Text: Lilian Ottosson, bild: Narva kirurgcenter

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...