Annons

Annons

5 växter som kan ge dig bättre sömn

Sömnkvalitet är som bekant superviktigt för hur vi mår och presterar under dagarna. Här är världens enklaste sätt att bidra till att du sover bättre; växter i sovrummet! Här får du 5 exempel på växter att satsa på!


Den gröna inredningstrenden är här för att stanna! Inte bara är den en fröjd för ögat – det finns många hälsofördelar med att dekorera med växter.

Gröna växter höjer luftfuktigheten – med bättre inomhusluft som resultat. Ställer du rätt plantor i sovrummet kan de bidra till att du sover bättre. Här ger vi dig exempel på 5 växter du med fördel kan placera i sovrummet för att sova ännu bättre.

5 växter som ger dig bättre sömnkvalitet

1. Murgröna

bättre sömnkvalitet

Annons
Gilla Allers på Facebook

Murgröna är känd för att minska allergiska symtom och astma. Växten renar även luften från avföringspartiklar och luftburet mögel, vilket gör att murgröna lämpar sig särskilt för personer med andningsproblem.

2. Svärmorstunga

01. svarmorstunga

Svärmorstungan är en tacksam växt att ställa i sovrummet – eller vilket annat rum som helst också för den delen – eftersom den är lättskött. Men den storbladiga plantan har också en renande effekt, likt aloe veran, som gör att du sover bättre.

3. Lavendel

04. lavender

Tack vare sin väldoft gör lavendel att du lättare somnar och den vackra växten är även känd för att sänka stressnivåerna. Studier har visat att lavendeldoft har en lugnande och rogivande effekt på oss när vi andas in den. Och sedan skadar det ju inte att plantan även är dekorativ.

4. Aloe vera

02. aloe-vera

Aloe vera förbättrar sömnen genom att plantan renar luften. På nätterna avger de tjocka bladen syre, vilket förbättrar sömnkvaliteten. Förr i tiden användes växten för att bota sömnproblem och den verkar även lugnande för nerverna.

5. Ampellilja

05. ampellilja

Den här gröna plantan är också en hejare på att rengöra luften, vilket är A och O när det kommer till förutsättningarna för bättre sömn. Ampelliljan tar dessutom bort upp till 90 procent av skadligt formaldehyd från inandningsluften.

Text: Mikaela Råberg, www.elledecoration.se
Källa: The indian spot
Bild: Mademoiselle Poirot, Shutterstock

Fynda vrålsnygga krukor – direkt från oss!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!

Läs också

Så väcker du liv i ledsna krukväxter

krukväxter vissnar

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...