Annons

Annons

Bästa loppistipsen!

Mejla
Dela (2)
Pinna

LoppistipsAlla älskar loppis! Till och med proffsen du ser på tv är hängivna loppisbesökare. Här berättar de om sina bästa fynd och delar med sig av goda råd.

Loppisfrågorna!

1. Ditt bästa loppisknep?

Annons

2. Vad ska man hålla utkik efter i dag om man vill göra fynd?

3. Vad brukar du leta efter?

4. Ditt bästa loppisfynd!

5. Pruta eller inte – och hur får man fram bästa priset?

 

 

Bästa loppistipsen - Li Pamp

Li Pamp

 1.  Om jag har möjlighet att förbereda mig brukar jag se till att få med ett måttband eller en tumstock, samt en lapp med mått från ställen i mitt hem. Ett skåp ska ju gärna få plats när man väl släpat hem det!

2. Jag tittar alltid efter kelimmattor, och mattor över huvud taget. Jag brukar titta efter fina lampfötter också, gärna i mässing eller glas, från 60-
talet. Som man kan sätta en ny skärm till. Sedan håller jag ögonen öppna för fina och billiga glas. Hemma hos mig går glas ofta sönder nämligen, jag har fyra barn.

3.  Jag tycker att man ska hålla utkik efter det man tänker sig att faktiskt leva med. Det är ingen idé att köpa vackra linneservetter bara för att de säljs till vrakpriser, om man inte kan mangla dem och därmed inte använda dem. Bland användbara, vackra och billiga loppisprylar som jag vill slå ett slag för finns köks- och måltidsredskap från förra sekelskiftet. Ostkupor med slipat glas, formar, silverbestick, bordsuppsättningar, brickor – här kan man hitta mycket fint, och bortglömt!

4.  Sex gröna vinglas från Reij-myre. Fina att dricka kallt vitt vin i på sommaren.

5. Visst kan man pruta! Jag brukar fråga efter säljarens bästa pris. På det sättet föreslår man inte något som känns oförskämt billigt eller ovärdigt, utan efter ett slags acceptpris. Det tycker jag känns okej.

 

Bästa loppistipsen - Joakim Bengtsson

Joakim Bengtsson

 1. Kom alltid tidigt till loppisen. Ha med dig en väska eller bag att ha grejerna i så att det är lätt att få dem med sig. Vissa loppisar har visning innan – gå då på den! Ha växelpengar med dig: femmor, tior och tjugor.
2. Alla kan göra fynd på loppis – köp saker som du behöver hemma, till exempel tallrikar och kläder. Det blir mycket billigare än att köpa nytt. Man kan ju få en stekgryta för en tjuga som i affären kostar 2 500 kr. Eller en bok för en femma. Det är också ett bra sätt att tänka på miljön.
3. Jag är en nörd i köket så alla köksprylar, till exempel bra grytor och bra knivar. Och så kaffekoppar! Och enkla tomtar i papp. Och ser jag till exempel en mandelkvarn av ett märke som jag inte har hemma så köper jag den, även om jag redan har 20 stycken hemma…
4. En japansk kniv som jag köpte i somras för 10 kr, ny i affären kostar den en tusenlapp! Det var också roligt när jag upptäckte att partiet bestick jag köpt för 100 kr visade sig vara silver – och var värt 4 500 kr!
5.  Jag rekommenderar att pruta om man handlar på en privat loppis. Om de vill ha 50 kr för grejen kan man till exempel säga: ”50 kr, det kanske ni kan få men ni får 30 kr från mig!” Eller höra vad de vill gå ner till. Men man ska inte vara oförskämd. På idrottsloppisar och liknande där vinsten går till något behjärtansvärt, där prutar jag inte. Särskilt inte om grejerna kostar 5, 10 eller 15 kronor.
Bild: Sjöberg bild
Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...