Annons

Annons

Bästa kladdkakan!

Mejla
Dela (12)
Pinna

Bästa kladdkakan

Du måste prova vår kladdkaka med både kakao och mjölkchoklad, så god att du måste göra en hel långpanna åt gången…

 

Dubbelchokladkaka med myntagrädde

● 15 bitar ● 35 min + tid att svalna

200 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mjölkchoklad

Annons

1. Sätt ugnen pa 200˚. Smält smoret och blanda med socker, ägg, salt, vaniljsocker och kakao. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner.
2. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 40×30 cm.
3. Hacka chokladen och fördela den jämnt över kakan. Grädda kakan i 20–25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt svalna och skär i rutor. Garnera eventuellt med myntablad.

Gilla Allers på Facebook

Tips!
Servera vispad grädde till, extra gott och fräscht blir det om du hackar rikligt med myntablad och blandar i!

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...