Annons

Trött på bananflugor? Så bygger du en fälla!

Bananflugor kan vara svåra att bli av med om du försöker med tekniken att slå ihjäl dem. Svaret är att bygga en fälla som du fyller med vätskor som har ihjäl de äckliga krypen. Vi lär dig hur du lyckas.

Mejla
Dela (106)
Pinna

 bananflugor fälla

Bananflugor kan verkligen driva en till vansinne och speciellt bra trivs de i köket – det sista stället i huset vi önskar se dem! Och inte blir det bättre när vi tänker på att de lägger tusentals ägg i fruktskålar, soppåsar och gamla vinflaskor…

Som tur är lever bananflugor bara i ungefär 30 dagar, men med tanke på den rasande fart de förökar sig i kan det kännas som att man ALDRIG blir kvitt dem. Har ditt hem blivit invaderat? Då behöver du en bananflugefälla!

Annons

Så bygger du fälla för bananflugor!

Blanda 1 del vinäger med ½ del honung och några droppar diskmedel i en skål. Fäst gärna lite plastfolie över skålen och gör hål i den. Bananflugorna kommer att lockas ner i skålen av den söta doften men väl nere i skålen drunknar de direkt eftersom diskmedlet tar bort ytspänningen så att flugorna sjunker direkt när de landar på vätskan.

Förhindra att bananflugorna kommer tillbaka

När du väl har blivit av med bananflugorna kan du motverka fler invasioner genom at förvara frukt i kylskåpet, slänga sopor minst en gång om dagen och se till att hålla rent och torrt i köket.

Är du riktigt på krigsstigen mot bananflugorna kan du sänka inomhustemperaturen något, de små krypen tycker inte om när det blir kallt och söker sig förhoppningsvis till varmare ställen än just ditt hus.

Följ Allers på Facebook och Instagram för berörande läsning, roliga tips och goda recept.

Källa: Expressen.se
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Så gör du dig kvitt äckliga silverfiskar

hur bekämpar man silverfiskar

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...