Annons

Annons

Bakad potatis nicoise

Recept på bakad potatis fylld med sardeller, kapris, oliver och ägg.


Bakad potatis fylld med smaker från Medelhavet.

Fransk knöl 
à la niçoise

• 4 pers

• ca 1 tim 10 min

Missa inte: Bakad potatis caprese

4 bakpotatisar

Topping

100 g haricots verts
½ rödlök
ca 12 cocktailtomater
4 ägg
75 g rucola
100 g kalamataoliver
1 dl stora kaprisar

Garnering

8 sardellfiléer
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Testa också: Ugnsbakad lax med pinjenötter

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta och torka av potatisarna. Picka ett antal hål i varje potatis. Baka dem i 50–60 minuter i nedre delen av ugnen.
3. Koka haricots vertsen al dente. Skär rödlöken i ringar. Skär varje tomat i fyra bitar. Klyfta äggen.
4. Då potatisarna svalnat något, skär ett kryss i dem och toppa med haricots verts, rucola, oliver, rödlök, tomat, ägg och kapris.
5. Garnera med sardeller, olivolja, flingsalt liksom svartpeppar.

Annons

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...