Annons

Annons

Bakad potatis med caesardressing

Recept på het potatis à la Caesar. Klassisk blandning med kyckling, bacon och parmesan.


Het potatis à la Caesar

• 4 pers • ca 1 tim 10 min

4 bakpotatisar

Fyllning

2 msk smör
2–3 kycklingbröstfiléer
1–2 msk Herbes de 
Provence eller annan örtkrydda
salt och vitpeppar

Caesardressing

1 ägg
1½ msk citronsaft
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
nymalen svartpeppar
salt
1 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja

Topping

5 baconskivor
5 blad romansallad
½ rödlök
1½ dl hyvlad parmesan
flingsalt, svartpeppar

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och torka av potatisarna. Picka ett antal hål i varje potatis. Baka dem 50–60 minuter i nedre delen av ugnen.
2. Hetta under tiden upp en stekpanna med smör. Vänd kycklingen i örtkrydda, salta och peppra. Stek på båda sidorna tills filéerna är genomstekta. Låt dem vila, skär sedan
i mindre bitar.
3. Dressing: Mixa ägg, citronsaft, sardellfiléer, pressad vitlök, salt, peppar och vitvinsvinäger i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Kör tills såsen blir fast.
4. Knaperstek baconet och skär i mindre bitar. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skär löken i skivor.
5. Då potatisarna svalnat, skär ett kryss och lägg i sallad, kyckling och lök. Toppa med bacon och parmesan, strö flingsalt och grovmalen svartpeppar över. Ringla över dressingen och servera det som blir över i en skål bredvid.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...