Annons

Annons

Bakad potatis caprese

Recept på bakade potatis fylld med mozzarella, tomat och basilika.


Bakad potatis med fyllning av tomater, basilika och mozzarella.

Bakpotatis à la Caprese

• 4 pers • ca 1 tim 10 min

4 bakpotatisar
300 g små tomater, 
röda och gula
250 g mozzarella
½ kruka basilika
3 msk olivolja
flingsalt

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta och torka av potatisarna. Picka ett antal hål i varje potatis. Baka potatisarna i 50–60 minuter i nedre delen av ugnen.
3. Dela varje tomat i 4
bitar. Skär mozzarellan i mindre bitar. Finhacka basilikabladen. Blanda tomater, basilika, mozzarellakuber, olivolja och lite flingsalt.
4. Då potatisarna svalnat något, skär ett kryss i dem och fyll med tomat- och mozzarellablandningen. Strö över flingsalt, svartpeppar och basilikablad. Servera gärna fyllningen som blir över i en skål bredvid.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om multihackaren här och få ett fint erbjudande på en egen!


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...