Annons

Annons

Baka scones med nässlor

Sugen på afternoon tea? Så gott med dessa ostdoftande, lättbakade nässelscones till. Här får kommer receptet!


Testa receptet på scones med nässlor och ost.

Nässelscones med parmesan & pumpakärnor – recept

Recept på underbart goda scones med nässlor och parmesanost.

• 12–15 st • 45 min

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
75 g smör
2 dl filmjölk
1½ dl parmesanost, grovriven
1 dl pumpakärnor
15 späda nässelblad

Topping

flingsalt
pumpakärnor

Dessutom behövs

muffinsplåt

Annons

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt i en bunke. Knåda in smöret i mjölblandningen och tillsätt filmjölk, parmesanost, pumpakärnor och hela nässelblad. Blanda snabbt ihop till en jämn smet.
3. Smörj muffinsplåten och fördela smeten i fördjupningarna. Toppa med flingsalt och pumpakärnor.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills sconesen har fått fin färg.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...