Annons

Annons

Baka läckra minimuffins med topping

Enkelt recept på ljuvligt goda små muffins med smak av sommar!


Minimuffins med topping

Minimuffins med topping – recept

Fyll muffinsen med söt hallonsylt, toppa med gnistrande sockerpärlor och njut!

• 25 st • 30 min

125 g smör
eller margarin
¾ dl socker
¾ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl vaniljsåspulver för kokning
3 msk hallonsylt

Annons

Rosenkräm
100 g osaltat smör
1 dl vit sirap
1 äggula
någon droppe röd hushållsfärg
1 tsk rosenvatten

Dessutom behövs:
* småbrödsformar
* sockerpärlor

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen. Forma den till en rulle som skärs i mindre bitar.
3. Lägg degbitarna i formarna och tryck en liten fördjupning i mitten på varje. Fyll fördjupningen med en liten klick hallonsylt.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter, eller tills de fått svagt gyllenbrun färg.
5. Till rosenkrämen rörs smöret och sirapen vitt och poröst. Rör ner äggulan och färga krämen lätt rosa, och smaksätt med rosenvatten.
6. Spritsa krämen ovanpå de kalla kakorna, garnera varje kaka med några sockerpärlor.

Kockens tips!
Man kan dela upp rosenkrämen i tre lika delar och färga dem till lite olika styrka, från svagt rosa till rödare toner. Det ser festligt ut då kakorna serveras. Rosenvatten hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker, oftast på hyllan för utländska specialiteter. Man kan även smaksätta med lite färskpressad apelsin- eller citronsaft.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...