Annons

Annons

Baka enkelt indiska naanbröd!


Naanbröd

vitpixel

Naan – indiska bröd

● 6 st ● 30 min

Sätt ugnen, med en bakplåt i, på 250°. Mixa ihop 7 ½ dl vetemjöl, 2 ½ tsk bakpulver och 1 tsk salt i en matberedare. Tillsätt 1 ägg, 1 dl naturell yoghurt, 2 dl mjölk och 1 msk rapsolja och fortsätt köra i ca 1 minut. Ta fram 2 bakplåtspapper. Ta upp degen ur matberedaren och knåda den smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 6 bitar. Tryck ut varje bit till en avlång platt kaka.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Lägg 3 bröd på varje bakplåtspapper. Ta ut den heta plåten ur ugnen. Dra över ett bakplåtspapper med bröd till plåten. Baka i övre delen av ugnen i ca 4 minuter. Använd samma plåt till nästa sats med bröd. Trava de färdiga bröden på varandra och täck med en handduk.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...