Annons

Bacon med ryggbiff och pepparsås

Så gott med ryggbiff, pepparsås och bacon. Du gör det lätt och enkelt och garanterat blir det ljuvligt gott. Med lite haricots verts och gulbetor får du en perfekt sallad till biffen. Servera och njut!

Mejla
Dela (96)
Pinna

Biff med pepparsås och baconpotatis blir garanterat gott!

Bacon med ryggbiff och 
pepparsås – recept

• 4 pers • 50 min

800 g ryggbiff
salt  och peppar
700 g små potatisar
några kvistar färsk 
timjan
2 pkt bacon à ca 140 g
300 g färska haricots verts
1 liten rödlök
2 gulbetor eller motsvarande mängd rättika
smör till stekning

Annons

Testa också: 5 goda kryddsmör

Pepparsås
½ liten lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 kvist färsk timjan
1 lagerblad
½ tsk grovkrossad 
svartpeppar
2 msk grönpeppar i lag
2 dl kalvbuljong
3 dl grädde

Gilla Allers på Facebook

Testa även: Biffspett med halloumi

1. Krydda köttet med salt och peppar runt om. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och vira in lite timjan med en baconskiva runt varje potatis. Lägg potatisen i en eldfast form och baka i ugnen 15–20 minuter.
3. Koka haricots vertsen mjuka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Spola kalla. Skiva rödlöken tunt och skiva gulbetorna supertunt, gärna i en mandolin. Blanda gulbeta och haricots verts i en skål med lite olivolja. Salta och peppra.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet ca 2 minuter på var sida. Köttet får gärna vara lite rött, men det är ju en smakfråga.
5. Ta upp köttet och håll varmt.
6. Pepparsås: Hacka lök och vitlök. Häll lite olivolja i stekpannan. Fräs lök, vitlök, timjan, lagerblad, svartpeppar och grönpeppar utan lagen på svag värme. Mosa grönpepparn med en gaffel. Rör om och häll sedan på buljong och grädde. Låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt.
7. Servera köttet med bönsalladen, potatisen och såsen.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...