Annons

Annons

Vi testar färdig pepparkaksdeg

Vilken pepparkaksdeg är godast? Vi har valt ut våra favoriter bland de vanligaste pepparkaksdegarna som finns i dagligvaruhandeln.


Så här testade vi
Degarna kavlades ut och gräddades sedan enligt anvisningarna på förpackningen. Därefter provsmakades de blint.

Betygskala
5=bäst i test! 4=bra 3=godkänd 2=välj i nödfall 1=undvik

Annons

Årets test pepparkaksdeg Gille

Gille

Gilles deg är smidig och lättkavlad. Det är lätt att få till tunna fina figurer. Men under gräddningen sväller kakorna och blir inte riktigt så tunna som man skulle kunna tro. Smaken är menlös. För mycket mjöl och för lite av de smarriga ingredienserna, känns det som. Konsistensen är hyfstat spröd och får godkänt.
Pris ca 44 kr/kg
Betyg 2

Årets test pepparkaksdeg Skogaholm

Gilla Allers på Facebook

Skogaholms

Den här degen är lättkavlad och det behövs inte mycket mjöl för att få den att släppa från bakbordet. Det är också lätt att flytta kakorna till plåten utan att de går sönder. Vid gräddningen sväller degen ut ganska mycket så formen på kakorna håller inte perfekt. Kakorna får godkänd konsistens men är smakfattiga med menlös krydda.
Pris ca 48 kr/kg
Betyg 2

Årets test pepparkaksdeg Nyåkers Änglamark

Änglamark

Det här är testets enda KRAV-märkta pepparkaksdeg. Vid utkavlingen spricker degen lätt och det är svårt att få den tunn. Kakorna blir därför lite tjockare vilket drar ner betyget. Smaken är det däremot verkligen inget fel på! Pepparkakorna har perfekt kryddarom och en fin kolaaktig ton.
Pris ca 46 kr/kg
Betyg 4

Årets test pepparkaksdeg Nyåkers

Nyåkers

Nyåkers pepparkaksdeg säljs inte i kyldisken utan bland kolonialvarorna, så den är lätt att missa. Men gör inte det! Eftersom degen säljs rumstemperad behöver du inte vänta med på baka med den – praktiskt!  Degen är mycket smidig och lättkavlad och det går enkelt att få den riktigt tunn. Kakorna håller formen på ett utmärkt sätt vilket gör Nyåkers deg mycket bra även till pepparkakshus. Om man nu kan hålla sig och inte genast äter upp alltihopa. Pepparkakorna blir nämligen ljuvligt spröda med en härligt kryddig, lite knäckig smak. Bäst i test!
Pris ca 48 kr/kg
Betyg 5

Av Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson och ShutterstockLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...