Annons

Annons

Årets sill – Bacon och pepparrot


Årets sillSå här innan påsk utses varje år Årets sill av en sillkunnig jury som samlas på Klädesholmen för att smaska i sig sillar av alla de slag. Juryns ständige ordförande Peter Harrysson och den mycket namnkunnige juryn var helt eniga och utsåg ”Bacon och pepparrot” till Årets Sill 2013. Juryns motivering löd: ”En välbalanserad, elegant och utomordentligt god sill, där man njuter av eftersmaken. En sill som sonen skulle äta”.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Syftet med Årets Sill-tävlingen är att bevara och samtidigt utveckla den svenska silltraditionen. De gör också rätt för sig genom att skänka en krona per såld burk till Sjöräddningssällskapets verksamhet.

—Som vanligt var det jämt mellan de fyra goda sillarna, men Bacon och pepparrot stack ut, säger Peter Harrysson, som är stolt att få vara med och slå ett slag för den svenska traditionen med inlagd sill. Årets sill Bacon och pepparrot

Juryn bestod av förutom Peter Harrysson, musikern Timo Räisinen, kockarna och matinspiratörerna Paul Svensson och Malin Söderström, matbloggaren Annika Ingemarsson och vd för Sjöräddningssällskapet Rolf Westerström. Årets sill börjar säljas den 6:e juni, som också gäller som Sillens dag!Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...