Annons


Allers-Tradgard-loggaÅrets julklapp – enligt Allers Trädgårds redaktion

Årets julklapp 2017 är en elcykel. Men det finns saker som blir minst lika uppskattade!

Mejla
Dela (4)
Pinna

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop. Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Förra året var det VR-glasögonen som utsågs till årets julklapp av Handelns Utredningsinstitut (HUI), och i år är det alltså elcykeln som blir utnämnd. HUI motiverar valet med den allmänna globaliseringen, klimatmedvetenheten och hälsoaspekten. Det senaste året har försäljningen av elcyklar ökat med 50 procent.

Annons

Vi på Allers Trädgårds redaktion har utsett en egen favorit som vi tycker kan få bära titeln. 2017 var året då trädgårdshandskar med inbyggda grävklor revolutionerade trädgårdsarbetet och egentligen finns det ingen konkurrens!

Dessa smarta och praktiska trädgårdshandskar med grävklor både skyddar dina händer och gör jobbet enklare och roligare. Grävklorna på högerhandsken gör det enkelt att gräva och kratta i jorden helt utan redskap, för att få den där nära känslan med naturen! Förutom den smarta designen med grävklorna så är de även vattentäta och släpper inte in smuts.

Redaktionens favorit!
Trädgårdshandskar med grävklor
Dessa smarta och praktiska trädgårdshandskar med grävklor både skyddar dina händer och gör jobbet enklare och roligare. Grävklorna på högerhandsken gör det enkelt att gräva och kratta i jorden helt utan redskap, för att få den där nära känslan med naturen. Förutom den smarta designen med grävklorna så är de även vattentäta och släpper inte in smuts.

Gå till shoppen

Fler julklappstips till trädgårdsälskaren!

Julklappstips
Multiholk Torpet Wildlife Garden
Multiholk Torpet är en kombinerad fågelholk och fågelbord som enkelt kan omvandlas efter säsong. Under våren fungerar det fina röda torpet med vita knutar som boende för häckande småfåglar. Till hösten kan den med några enkla grepp omvandlas till en matare för trädgårdens fåglar. Som fågelholk är Multiholken anpassad för småfåglar, som till exempel sparvar och mesar. Den är utvecklad i samarbete med ornitologisk expertis och har viktiga detaljer, som till exempel klätterskåror upp till utgångshålet. När man matar fåglar är det viktigt att tänka på att fåglarna inte ska kunna sitta i maten, då det i ett öppet fågelbord lätt sprids sjukdomar. Fågelmataren är därför stängd, så att fröna hålls rena från spillning. I Multiholken ligger maten väl skyddad från förorening, väta och snö och fåglarna sitter på sittpinnar och äter. Sittpinnarna kan skjutas in så att endast småfåglar kan slå sig ner.

Gå till shoppen

Julklappstips
Kombimatare frö Wildlife Garden
Kombimatare Frö från Wildlife Garden är en hängande fröautomat i klassisk design. Häng upp den i närmaste träd, på balkongen eller i en krok nära fönstret vid uteplatsen så att du kan njuta av fågellivet! Det enda som behövs är den medföljande vajern. Sittbyglar för fåglar i två olika storlekar medföljer. Med de små sittbyglarna kan småfåglar som finkar och mesar slå sig ner, och med de större kan även trastar äta. En hängande fågelmatare är svårare för objudna gäster som möss, råttor och större fåglar att komma åt. Kombimataren kommer med en insats i plast som gör att den kan användas för matning med fågelfrön av olika slag, men det går även bra att fylla med äpplen och talgbollar om insatsen tas ur.

Gå till shoppen

Julklappstips
Kuddfodral x2 Lena Linderholm
Två underbara kuddfodral designade av konstnärinnan Lena Linderholm. De har ett fint blommönster på båda sidorna i fantastiska färger i rosa, gult, grönt och turkos, inspirerat av de härliga färgerna i Provence. Passar lika bra i sommarstugan som i soffan i stan. Matchande duk finns även i webshopen.

Gå till shoppen

Julklappstips
Trädgårdsset dyna och redskap
Trädgårdsset i fräscht grönt bestående av en knädyna, en trädgårdsspade och ett par trädgårdshandskar. Knädynan är perfekt att vila knäna på när du ska rensa ogräs. Hela setet kan praktiskt hängas upp på en krok och tar därmed också liten plats vid förvaring.

Gå till shoppen

Julklappstips
Kruka Cloudy två färger
Hanna Wessman är designern bakom serien Cloudy. Hanna är känd från tv-programmet ”Äntligen Hemma”. Cloudy är en serie krukor i keramik som blivit mycket populära. Krukan är ca 21 x 21 cm. Färg grå eller vit.

Gå till shoppen

Julklappstips
Expanderande trädgårdsslang 5-15 m
Nu har du möjlighet att köpa årets smartaste trädgårdsprodukt - expanderslangen! Alla har vi varit med om jobbiga slangar som tar mycket plats, är svåra att rulla ihop och trasslar sig. Men nu är det slut med sånt! Denna smarta slang växer sig tre gånger så lång när den fylls med vatten och krymper sedan ihop när den töms. En expanderande vattenslang är ett perfekt alternativ till den vanliga trädgårdsslangen och är lätt och flexibel när du sköter utomhusbevattningen. Den passar även utmärkt för dig som bor i lägenhet då den lätt göms undan i hink eller liknande. Slangen är fem meter lång, men blir 15 meter när den är vattenfylld och har expanderat!

Gå till shoppen

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...