Annons

Annons

Årets julklapp 2016 – VR-glasögonen

Ligger årets julklapp 2016 under julgranen hemma hos dig?


Årets julklapp 2016

Årets julklapp 2016 VR-glasögon

Årets julklapp blir nästan alltid en storsäljare i handeln och under årens lopp har det varit alltifrån mikrovågsugn till aktivitetsarmband som fått bära den åtråvärda titeln. Årets julklapp 2015 var robotdammsugaren.

Annons

Bakom utnämnandet av årets julklapp står HUI, Handelns Utredningsinstitut i samband med julhandelsprognosen. Enligt reglerna ska presenten bland annat spegla samtiden, vara aktuell och kunna köpas på många ställen. Titeln delas i år ut för 29:e gången och det är alltså VR-glasögon som kniper titeln – virtuella glasögon.

– VR-glasögonen har slagit igenom ordentligt under 2016 och speglar absolut den tid vi lever i – en digital tidsålder där vi mer och mer efterfrågar upplevelser och den tekniska utvecklingen snabbt går framåt, säger Michael Cronholm, researchchef på HUI till TT.

Med hjälp av ett par VR-glasögon kan man uppleva den virtuella världen på ett mer verkligt sätt. Med ett par sådana glasögon kan spel och filmer få en utökad upplevelse.

Ökande efterfrågan på VR-glasögonen

VR-glasögonen finns i olika varianter. Från de enklaste som man kopplar till mobilen, som bara kostar några hundralappar, till mer avancerade för femtusen och uppåt som kopplas till spelkonsol och handkontroller.

HUI Research räknar med att detaljhandeln i år ska omsätta 77,7 miljarder kronor, vilket är en ökning med 3,5 procent jämfört med 2015.

Årets julklapp – lista

Tidigare år har presenten som utsetts varit allt från en tjänst som en färdig matkasse till elektroniska gåvor som robotdammsugare och surfplatta.

Här under hittar du en lista över de produkter och tjänster som varit årets julklapp sedan HUI började med utnämningarna 1988.

De produkter som har utsetts till årets julklapp de senaste åren:

arets-julklapp-VR-glasögon

Årets julklapp 2016 VR-glasögonen

Årets julklapp 2015 robotdammsugaren – läs mer här!

Årets julklapp 2014 Aktivitetssarmband – läs mer här!

Årets julklapp 2013 Råsaftcentrifug

Årets julklapp 2012 Hörlurar

Årets julklapp 2011 En färdigpackad matkasse – läs mer här!

Årets julklapp 2010 Surfplatta

Läs mer om vilka produkter som har utsetts till Årets julklappar sedan år 1988

Källa: HUI, Handelns utredningsinstitut

Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...