Annons

Årets glöggtest!

Mejla
Dela (52)
Pinna

Årets glöggtest

Glögg med smak av blåbär eller kanske av saffran? Årets glöggsortiment bjuder på stor variation och många olika smaksättningar. Här är vår dryckesexpert Erik Ahlströms utvalda favoriter!

Nyheter & goda klassiker

 

Glogg-Blossa-LavendelBetyg Två

Blossa Lavandou, 15%.

Årgångsglöggen har i år smak av lavendel. Dock är lavendeltonen diskret, så det är främst kanel och kardemumma som känns i doft och smak. Därför blir det en klassisk vit glögg med en touch av örtig lavendel, till ett för högt pris. Jag gillar den bäst kall.
Nr 76600. Pris 97 kr (best sort). Betyg 2

Annons

Glogg-Goder-Afton-EkologiskBetyg Fyra

Goder Aftonglögg Röd Vinglögg, 12,5%.

Ekologisk glögg som smakar sött av kanel, kardemumma och pomerans i en härlig kombination. God både varm och rumstempererad.
Nr 96031. Pris 59 kr. Betyg 4

Glogg-Saturnus-lussegloggBetyg Fyra

Saturnus Lusseglögg, 2,2%.

En av årets nyheter som doftar exakt som en saffransbulle! Söt, simmig och osande av saffran, kanel och kardemumma. En vit glögg som passar bäst kall. Finns i dagligvaruhandeln.
Pris ca 29 kr. Betyg 4

Glogg Grythyttan SkogsgloggBetyg Fyra

Grythyttan Skogsglögg, 15%.

En glögg tillverkad på blåbär och lingon. Resultatet blir både gott och juligt! Friskare och syrligare än de flesta andra glöggsorter med god smak av blåbär, kardemumma, kanel och citrus. God både rumstempererad och varm.
Nr 96460. Pris 88 kr. Betyg 4

Glogg-Blossa-Flader-CitrusBetyg Fyra

Blossa Frisk Fläderblom & Citrus, 2,2%.

En nyhet på marknaden! En lättsam smak av kardemumma och pomeransskal är förenad med fläder och citrus på ett friskt sätt. Glöggen är inte vrålsöt. Serveras kylskåpskall! Finns i dagligvaruhandeln.
Pris ca 30 kr. Betyg 4

Glogg-Tegner-StarkvinBetyg Fem

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg, 14,5%.

Fyllig, välbalanserad och lagom söt ekologisk glögg med en bra blandning av kanel, pomerans, krydd-nejlika och ingefära. Fungerar bra både rumstempererad och varm.
Nr 96002. Pris 79 kr. Betyg 5

Glogg-Dufvenkrooks-Original,Betyg Fem

Dufvenkrooks Original, 15%.

Den känns något mer avrundad och söt än tidigare år med smak av ingefära och kardemumma i en kryddig och lite eldig stil. God både rumstempererad och varm.
Nr 96009. Pris 77 kr. Betyg 5

Glogg-Blossa-RomBetyg Fem

Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Rom, 21%.

Klassisk glöggsmak ihop med en nötig och karamellig romsmak. Den lite högre alkoholhalten märks utan att glöggen blir för eldig eller tung. Perfekt som en avec. Bäst rumstempererad.
Nr 96518. Pris 85 kr/50 cl. Betyg 5

 

Läs mer!

Gör egen rödvins glögg!

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...