Annons

Potatisflarn med löjrom och crème fraîche

Aptitretare till ett glas champagne eller annat mousserande vin är en bra start på nyårsfesten. Dessa krispiga flarn av potatis lagar du i ugnen och serverar med med löjrom, crème fraîche och rödlök. Perfekt plockmat till festen.

Mejla
Dela (166)
Pinna

aptitretare-med-potatis-och-lojrom-recept

Aptitretare med potatis och löjrom passar perfekt till nyår.

Festlig förrätt till nyår: Lyxig skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor

Aptitretare med potatis och löjrom – recept

• 4 pers • 30 min

Fin huvudrätt till nyår: Torskrygg med hollandaise och räkor

2–4 medelstora potatisar
2 msk rapsolja
salt och
peppar

Annons

Topping
40–80 g löjrom eller annan rom, finns även vegetarisk
½ dl crème fraiche
½ finhackad rödlök
ev dill att garnera med

Lyxig efterrätt till nyår: Chokladkräm med passionsfrukt och nötter

1. Sätt ugnen på 175°. Tvätta potatisen och skiva den tunt (beräkna 2 potatisskivor per person). Torka av och lägg på plåt med bakplåtspapper.
2. Pensla med olja på båda sidor. Salta och peppra.
3. Låt stå i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, vänd och kör 10 minuter på andra sidan. Håll uppsikt, alla ugnar är olika. Skivorna ska bli mjuka i mitten, gyllene och knapriga i kanterna. Om de skärs riktigt tunna blir de krispiga ända in i mitten.
4. Lägg på topping, ca
 1 tsk av vardera crème fraiche, hackad rödlök och rom per flarn.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...