Annons

Annons

Apelsinkladdkaka med dumle

Mitt i den härligt apelsinchokladsmaken dyker små överraskningar upp i form av ljuvliga, lite smälta dumlekolor.


kladdkaka-med-dumle

150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
½ krm salt
3/4 dl kakao
rivet skal av 1 apelsin
1 ½ dl vetemjöl
12 dumlekolor

Topping

1–2 msk färdig chokladsås, t ex o’hoj
rivet skal av ½ apelsin

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en gryta som är tillräckligt stor för att rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker, ägg, vaniljsocker, salt, kakao och apelsinskal. Blanda noga. Rör sist i mjölet.
4. Häll smeten i formen. Tryck ner dumlekolorna lite här och där.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan är färdig när den fortfarande är lite kladdig i mitten, prova med sticka.
6. Låt svalna. Ringla chokladsås över kakan och dekorera med rivet apelsinskal.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

citronkladdkaka
Här hittar du alla våra smarriga kladdkakor!



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...