Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaAnticimex-experten: Därför kan ditt hem bli invaderat av myror – mitt i vintern

Trodde du att myror hörde vår och sommar till? Icke! Svartmyror mitt i vintern är vanligare än vad man skulle kunna tro. Här är anledningen till att de invaderar ditt hem ­– och hur du blir av med dem!


Myrinvationer känner de flesta av oss igen! Och fenomenet har en förklaring, myror lämnar efter sig en doft när de hittar ett bra ställe för mat och det är just den doften som lockar andra myror till scenen.

Annons
Myror inomhus mitt i vintern är inget ovanligt alls – speciellt om du har golvvärme. Bild: IBL

Myror inomhus mitt i vintern är inget ovanligt alls – speciellt om du har golvvärme. Bild: IBL

Du som trodde att detta var ett typiskt vår- och sommarproblem misstar dig dessvärre. Under vintern ligger myror i dvala, typiskt några decimeter under marken där det är varmt.

Du som har golvvärme och fjärrvärme kan störa myrornas vinterdvala och väcka dem lite för tidigt och då letar de sig fram och beger sig på jakt efter mat i ditt hus. Framför allt sötsaker står högt i kurs hos de små svarta krypen.

Gilla Allers på Facebook

– Vi har sett det tidigare och då har det alltid varit samband med –konstgjord värme. De vaknar av värmen helt enkelt, säger skadedjursexperten Håkan Kjellberg till Expressen Leva och Bo.

För att bli av med myrorna behöver du storstäda och placera ut bekämpningsmedel. Om du hittar hålet som myrorna har kan du täppa till det för att på sikt förhindra att problemet uppstår igen.

Källa: Expressen

Läs också

Våra bästa tips mot myror

Bild: ShutterstockLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...