Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaAnemoner – en klassisk vinterfavorit

Vilken lyx det är att unna sig att fylla en vas med vackra blommor till helgen! Bukettanemon är en av vårvinterns mest ljuvliga snittblommor.


anemon-bukett

Anemoner är ljuvligt ögongodis! Bild: Christina Uhlin

Anemoner – skötselråd och smarta tips

Unna dig några bukettanemoner i vasen så här års. Blommorna finns i olika färgstarka röda och blå nyanser, men också i vitt och de är alla oslagbart vackra. Anemonerna funkar fint på egen hand men passar också att kombinera med andra blommor, exempelvis tulpaner eller som här med klematis.

Annons

I butik: Se till att anemonerna du köper är knoppiga men att kronbladen börjar visa färg. Tänk också på att packa in blommorna väl innan du transporterar hem dem från butiken, de är känsliga för kyla.

Hemma: Snitta om anemonerna innan du sätter dem i vas. De vill ha kallt vatten men behöver ingen blomsternäring. Håller längre vid sval placering.

Kul att veta: Bukettanemonerna ingår i växtsläktet Anemone, sippor, och där finns många olika arter som vi njuter av från vår till höst: vårens vitsippor, Anemone  nemorosa, i vita drivor i skogen, sommarens balkansippor, Anemone Blanda, som är så fina i utekrukan, och sensommarens härliga höstanemoner, Anemone  hupehensis, i trädgårdens rabatter.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...