Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaEnkelt knep håller liv i amaryllisen länge

Vi älskar amaryllis, men den vackra blomman slokar ofta alltför snabbt i vasen. Men det finns ett knep som gör att den står sig riktigt länge. Så här gör du.


amaryllis skötselråd

Lär dig världens bästa skötselråd för amaryllis och se fram emot en blomma som står sig riktigt länge. Bild: Shutterstock

Amaryllisen tillhör julens vackraste blommor men som snittblomma har en tendens att se trött och uppgiven ut alltför snabbt.

Under julen vill vi gärna pynta hemma med den fina växten men tyvärr tappar den sin fina form alltför snabbt. Anledningen är att amaryllis har en lång och ihålig stjälk som inte är så bra på att suga upp vatten.

Världens enklaste skötselråd för amaryllis

Blomsterhandlarna verkar dock inte ha några större problem med att få blommorna att stå ståtliga och fina. Stjäl deras teknik och se fram emot en snittblomma som står sig riktigt länge!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Gör så här

Stick ett litet hål högst upp på stjälken, precis under blomman, med en liten nål.

Sätt därefter blomman i en hink med vatten så att den suger upp så mycket som möjligt. Spetsa öronen; när vattnet sugs upp genom stjälken sipprar luft ut genom hålet och det är inte otänkbart att amaryllisen ger ifrån sig ett pipande ljud.

Sätt fingret över öppningen i stjälken längst ner så att vattnet inte sipprar ut när du flyttar blomman från en vas till en annan.

Källa: Land.se 

Beställ dina julklappar från Allers shop! 

Bra priser, FRI frakt över 300 kronor och snabba leveranser!

julklapparLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...