Annons

Annons

Alva, 100, är fotomodell

Alva Lööv har precis fyllt 100 år. Snart passerar även hennes barnbarns företag samma magiska siffra. Nu har hon blivit hundraåringen som gjorde modellkarriär.


När Tommy Hultqvist satte sig i VD-stolen för det småländska väskföretaget Carlobolaget för två år sedan insåg han att hans mormor och företaget han driver hade en sak gemensamt. Båda närmade sig 100 år.

Annons

– Hundra år inger respekt, oavsett om det gäller ett företag eller en människa. Så jag tyckte det skulle vara roligt att visa att hundra bara är en styrka och ingen nackdel, säger han.

Alva Lööv Bild: Pressbild

Alva Lööv Bild: Pressbild

När företaget skulle göra sin senaste kampanj bestämde han sig för att koppla ihop de två. Mormor Alva skulle bli modell för hela konkarongen.

– Jag åkte och pratade med mormor direkt. Vi har en jättenära relation och även om idén var lite tokig var hon med på den direkt, säger Tommy Hultqvist.

En lokal frisör fixade hår och mormor fick själv hjälpa till att välja kläder.

– Jag ville att hela kampanjen skulle förmedla värme och respekt. Därför var det också viktigt att allt stämde med henne som person, säger Tommy Hultqvist.

Mottogs positivt

Hela projektet sköttes lite i hemlighet. Personalen på företaget visste inget förrän allt lanserades. Men Tommy Hultqvist kunde inte ha önskat en bättre reaktion.

– Allt har blivit mycket större än vad vi trodde. Vi har inte fått en enda negativ kommentar. Det har bara varit varma känslor. Folk har sagt: ”Äntligen!” Så det känns förstås fantastiskt, säger han.

Alva och

Alva och Tommy. Bild: Privat

Efter det enorma genomslaget hoppas Tommy Hultqvist nu kunna göra en rond två med mormor.

– Någonstans finns det en trovärdighet i det här. Att vi vågar stå för något som ingen annan står för. Jag hoppas förstås att vi kan fortsätta bygga vårt varumärke med de här värderingarna. Stil har ingen ålder.

Alva Lööv Bild: Pressbild

Alva Lööv Bild: Pressbild

Alva Lööv Bild: Pressbild

Alva Lööv Bild: PressbildLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...