Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaAllers Trädgårds stora idépris till Golden Hits!

Utställningsträdgården som vann Best in Show på Malmö Garden Show och fick prissumman 15 000 kronor från Allers Trädgård var en fin hyllning till gula växter!


Malmö Garden Show

Trädgården som blev Best in Show på 
Malmö Garden Show 2016.

Fredrik Berggren och Mattias Månsson, Gröna Bladverk samt Anna-Mia Karlsson, Gånarps Lilla Gröna.

Fredrik Berggren och Mattias Månsson, Gröna Bladverk samt Anna-Mia Karlsson, Gånarps Lilla Gröna.

Vi gratulerar Anna-Mia Karlsson (Gånarps Lilla Gröna, Ängelholm) och Mattias Månsson (Gröna Bladverk, Göteborg) till utmärkelsen Best in Show för sin utställningsträdgård på Malmö Garden Show sista helgen i maj.

Annons

Deras trädgård, Golden Hits, vann den kritiska juryns gunst. Kriterierna är högt ställda – kvaliteten på genomförande, gestaltning, idé och växter måste vara på topp.

Anna-Mia och Mattias hyllning till de gula växterna har en orsak. De har i sina arbeten som trädgårdsmästare noterat att odlarna börjat ta bort gula växter ur sortimentet på grund av dålig efterfrågan. Folk vill inte ha gult i sina trädgårdar, något Anna-Mia och Mattias beklagar djupt.

– Starka blomfärger, inte minst gult, ger ett mycket rikare insektsliv till exempel, säger de. Och man behöver inte vara rädd för gult. I rätt kombinationer och med rätt växter kan det bli riktigt finstämt.

Perenn

En favorit i vinnarträdgården – smörboll, Trollius europaeus.

Allers Trädgård delar varje år ut en prischeck på 15 000 kronor till den utställningsträdgård som får juryns utmärkelse Best in Show.

Text och foto: Anni AndreassonLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...