Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaAllers Trädgårds idépris 2013 till Ånyo

Återvinning är temat för utställningsträdgården som 2013 blev Malmö Garden Shows vinnare och fick Allers Trädgårds idépris.


MGS_vinnartradgard_2013_800

Best in Show! Pinnstolar målade i blå linoljefärg skapade trädgårdsrummet.

MGS_vinnare_2013_800

Lotta Jacobsson, chefredaktör Eva Malmström och Jacob Vallkil.

Ånyo – på nytt, ännu en gång. Lotta Jacobsson och Jacob Vallkil tog ordet Ånyo som namn på sin idéträdgård på Malmö Garden Show, byggde den av återbrukat material med sådan finstämdhet och sinnrikhet att de vann utmärkelsen Best in Show och Allers Trädgårds idépris 2013 på 15 000 kronor.
Lätt omtumlad efter prisutdelningen och oerhört glad förklarar Lotta Jacobsson tankarna bakom trädgården.
– Vi vill visa att material kan användas igen, även inom trädgårdsdesign. De trädgårdar vi ritar och anlägger ska inte bara vara vackra utan även genomsyras av hållbarhetstanken.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Nej tack till slit och släng, är Lottas och Jacobs grundfilosofi.
Idéträdgårdens väggar består av gamla itusågade pinnstolar som därmed fungerar både som spaljé, klätterställning och ger en skön rumskänsla. Vackert och roligt.
Återvunnet tegel matchas med rostfärgade kallor. Det är mest bladväxter, många med grå toner. Torrplanteringar i botten som tar sig upp och möter frodighet högre upp längs väggarna.
Ett fint pris i en allt mer prestigefull trädgårdsutställning som troligen kommer att växa – inte dåligt för två unga trädgårdsdesigners som inte jobbat tillsammans mer än ett år.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...