Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaAllers Trädgårds Idépris 2011 – smakfullt växtval

Allers Trädgårds nyinstiftade pris på 15 000 kronor till bästa trädgården på Malmö Garden Show har nu delats ut. Trädgårdshandeln i Limhamn är de stolta pristagarna.


MGS_2011_vinnare01_800

Vacker, genomtänkt plantering i vitt, lime, lila, silver och mörka toner. En gång av singel delar av mot en generös, men enkel, sittplats byggd av betong där man lugnt kan sitta med buxbomsgrönska bakom.

För första gången har Allers Trädgårds Idépris delats ut och det till Trädgårdshandeln i Limhamns vackra idéträdgård. Priset var på inte mindre än 15 000 kronor – och äran är såklart ännu mera värd! Priset delas ut på  Malmö Garden Show, Sveriges nyaste trädgårdsutställning som går av stapeln varje år i slutet av maj.

Annons
MGS_2011_vinnare04_800

Vackra växter tätt planterade. Här är många idéer till egna rabatten.

De spaljerade platanerna lyfter trädgården bakom den långa betongbänken.

De spaljerade platanerna ger höjd bakom långa betongbänken.

MGS_2011_vinnare03_800

Gunnel Carlson som sitter med i juryn, vinnaren Helena Strengbom, Allers Trädgårds chefredaktör Eva Malmström och Malmö Garden Shows initiativtagare John Taylor.

Vinnarträdgårdens växtmaterial är mycket smakfullt och stilren och särskilt den harmoniska färgskalan berömdes av juryn. Blålila salvia, vit rosenskära och limegrön oregano. Dessutom blommande gräslök (fin idé att plocka in i en vanlig rabatt!), silvrig malört, vit kapstjärna och de spännande mörka trumpetblommorna.

Helena Strengbom som tillsammans med Robert Simonis designat Trädgårdshandeln i Limhamns idéträdgård blev naturligtvis både överraskade och glada över utnämningen Best in Show. De fick ta emot priset av Allers Trädgårds chefredaktör Eva Malmström och trädgårdsjournalist Gunnel Carlson som också suttit i juryn.

Malmö Garden Show kommer varje år att jurybedöma utställningsträdgårdarna, där en av dem får utnämningen Best in Show. Den trädgården belönas också med Allers Trädgårds idépris om 15 000 kronor.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...