Annons

Annons

Allers testar färdig pajdeg!


En pajdeg kan tyckas enkel att svänga ihop, men ibland känns det skönt att hoppa över just det momentet och koncentrera sig på den goda fyllningen. Vi har testat färdigalternativen i olika former och hittat flera bra val!

Välj pajdeg efter behov

Kyld pajdeg är ett smidigt och gott alternativ när du ska ha pajfest och tänker göra slut på degen ganska snart. Kyld pajdeg är en färskvara med begränsad hållbarhet. Den säljs på rulle, färdig att rulla ut i en rund normalstor pajform, ca 25 cm i diameter.
Frysta pajskal har lång hållbarhet och är bra att ha på lut hemma. Du får dem i färdiga portionsformar, redo att fyllas och gräddas. Plocka fram när du blir sugen på paj till middag för familjen eller bara dig själv. Perfekt för det lilla hushållet.
Pajdegsmix håller länge och kan förvaras i rumstemperatur. Du behöver endast vatten för att fixa ihop degen. Ta med ett paket mix till stugan, husvagnen eller båten. En förpackning mix räcker till en normalstor rund paj, ca 25 cm i diameter.

Annons

Allers-testar-pajdeg-MaizenaBetygTre

Maizena – pajmix

Degen blir smidig och lätt att klä formen med. Efter gräddning blir pajskalet kompakt och mer pizzadegslikt, men smaken är god.
Pris: ca 64 kr/kg
Betyg 3

Allers-testar-pajdeg-Mix-WellBetygTre

Mix Well – glutenfritt!

Pajdegen blir trevligt spröd och frasig efter gräddning. Tyvärr slår den lite bittra bakpulversmaken igenom, vilket drar ner betyget. Vi rekommenderar ändå mixen eftersom den är så praktisk när du får gäster som är glutenintoleranta.
Pris: ca 68 kr/kg
Betyg 3

Allers-testar-pajdeg-icaBetygTre

Ica

Degen är mycket lätt att hantera och hänger ihop utan problem – något som gör att man genast anar oråd. Och mycket riktigt, pajskalet blir kompakt och lite segt utan den spröda mörhet man önskar av ett pajskal. God smak.
Pris: ca 68 kr/kg
Betyg 3

Allers-testar-pajdeg-HattingBetyg Fyra

Hatting

De eleganta portionsskalen blir frasiga och välsmakande med fyllning. Ett pajskal är tänkt att räcka till en portionspaj, lagom som lunch, eller en rejäl dessert. Med fyra skal i förpackningen passar produkten när man är fyra eller färre, den är mindre praktisk  om du vill göra paj till många.
Pris: ca 139 kr/kg
Betyg 4

Allers-testar-pajdeg-SaraLee Betyg Fem

Pop Bakery (Sara Lee)

Degen är skör och därmed något svårhanterlig. Men är man bara lite försiktig blir i gengäld pajskalet härligt sprött och bottnen perfekt tunn.
Pris: ca 78 kr/kg
Betyg 5

 

Så här testade vi
Vi följde respektive förpackningsinstruktion och använde samma fyllning i alla. Efter gräddning  provsmakades pajerna av fyra personer.

Här hittar du recept med färdig pajdeg!

Amerikansk ost och lökpaj

Paj med köttfärs, svamp och krämig ostsås

Snabblagad spenatpaj med lyxig känsla

 

 

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...