Annons

Allers julevent blev en fantastisk succé!

Det blev succé gånger två när Allers och Matmagasinet tjuvstartade årets julfirande med två härliga julkvällar. - Vilken härlig julkänsla, vi ser redan fram emot nästa års event, sa många av de glädjestrålande besökarna när det var dags att gå hem.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Allers matredaktör Sandra Palmqvist, Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark och Allers chefredaktör Susanne Lindén välkomnade besökarna.

Den 15:e och 16:e november drog Allers igång julen. I Aller Medias lokaler i Malmö bjöds läsare in till en kväll på temat ”Tjuvstarta julen med oss”.

Det blev två kvällar fyllda av julpyssel, julmat, glögg, julmust och allt annat som hör julen till.

Julmagasinet inspirerade

Allers populära julmagasin Decemberdrömmar och Adventstider var inspirationskällor till kvällarna.

Annons

– Vår ambition var att bjuda på event som kändes som att kliva rakt in i en av våra tidningar, berättar julmagasinens redaktör Tina Gustafsson.

Tillsammans med läsare och sponsorer blev julkänslan maximal.

Goda, juliga mackor.

Först bjöd Allers matredaktör och bloggare Sandra Palmqvist på en välfylld jultallrik.

– På tallriken fanns tre mackor. En med italiensk ost från Matric som jag toppat med skivade saffranskokta päron, ärtskott och valnötter. Macka nummer två bestod av ägg och Abbas sill med smak av gin och granskott.  Jag toppade med citronpicklad lök.

Nummer tre bjöd på Scans kokta, griljerade och färdigskivade julskinka tillsammans med picklad rödkål, krispig grönkål och en kräm på Apoteksgruppens klassiska julsenap blandad med creme fraiche.

Njöt av god mat

Till det blev det julöl och julmust från Krönleins.

-Allt smakade så bra! Och det var verkligen riktligt, sa Lena som njöt av maten.

Gunilla Thermaenius från Allers hjälpte deltagarna att göra fina julkransar med en galge som bas.

Sedan var det dags för pyssel. Alla deltagare delades in  grupper som sedan i tur och ordning fick göra fyra pyssel. Allers Gunilla Thermaenius höll i gruppen som gjorde en fiffig krans av en klädhängare som sedan kläddes med buxbom.

– Så smart att använda en galge! Att få göra en så fin krans är verkligen en fullträff, utbrast Carin.

Tina Gustafsson coachade gänget som gjorde en väldoftande julgran.

– Granen tillverkades av tyg som syddes ihop och i fyllningen stoppade vi även väldoftande nejlikor och stjärnanis. Stam till granen blev en kanelstång.

Stoff & Stil såg till så att alla fick göra ett trevligt hjärthänge att ta med sig hem.

Pernilla och Kristina från Stoff&Stil bjöd på två trevliga pyssel. En julgran i filt och ett fint hänge i form av ett hjärta.

-Det var fantastiskt att se hur hängivna pysslare alla deltagare var, hur mycket glädje och energi alla la ner för att göra sina julprydnader.

Tina Gustafsson, redaktör för Allers julmagasin, tillsammans med Carina från Stockholm som älskar julmagasinen. ”Jag har kvar alla julmagasin ända sedan första året 2007. Och för mig var det självklart att åka ner från Stockholm till Malmö för att vara med på det här fantastiska juleventet”, log en nöjd Carina.

Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark, känd från bla sin medverkan i Gokväll lärde ut hur man gör polkagrisar.

– Jag kokte och rörde och sedan fick alla som ville vara med och dra ut, rulla och klippa till färdiga karameller.

Många godsaker

Mellan allt pysslande fanns dignande gottebord med allt som hör julen till. Julkaffe från Zoegas och söta godsaker från Marabou  och Gille serverades blanda annat.

Till glöggen Lucia med chokladsmak från Oenoforos gick bjöd Sandra Palmqvist på nybakad mjuk pepparkaka.

– En saftig och god pepparkaka med apelsinfrosting, som vi också delade ut receptet till, berättar Sandra.

Glada miner, välfyllda goodiebags, fint julpyssel och en vacker julkrans fick alla deltagarna med sig hem.

Allers och Matmagasinets event är väldigt populära. Många besökare ville också försäkra sig om att det blir nya julevent nästa år.

-Vi räknar med att fortsätta med juleventen 2018, sa Allers chefredaktör Susanne Lindén. Att få möta våra läsare på det här sättet är så oerhört givande och nyttigt.

– En bättre start på julsäsongen kunde vi inte fått! sa besökarna Annika Asking och Lotta Modess unisont när det väl var dags att gå hem.

Här kan du se fler bilder från juleventet:

16
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

Text: Allers redaktion

Foto: Christina Uhlin och Lars Cato

Allers julevent gjordes i samarbete med Abba, MatricApoteksgruppenZoegas, Scan, Marabou, Nelson Garden, Dansukker, Gille, Krönleins, Duni, Oenoforos och Stoff&Stil!

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...