Annons

Agentur för äldre modeller – alla är över 45 år

Det sägs att 60 är det nya 30 och att grått är flott – och några rynkor avslöjar ju enbart att du skrattat mycket i livet. Allt fler äldre får ta plats i modevärlden och nu finns en agentur för äldre modeller.

Mejla
Dela (149)
Pinna

45 år och uppåt – här är en agentur för äldre modeller

Unga, smala och ofta närmare tonåren än medelåldern. Modellyrket har länge präglats av enformiga ideal. Men under senare år har allt mer mångfald, både vad gäller ålder, kroppar och utseende, fått ta plats på såväl catwalk som i reklamkampanjer.

Annons

Nu finns dessutom en modellagentur som valt att satsa helhjärtat på en ny nisch i modellbranschen. Agenturen Oldushka representerar nämligen enbart modeller över 45 år och majoriteten av agenturens modeller är i 60- och 70-årsåldern.

Gilla Allers på Facebook

Idén till agenturen föddes genom grundaren Igor Gavars street style-blogg. Han fotograferade stilfulla pensionärer han mötte på gatan och valde sedan att satsa vidare på konceptet genom att starta modellagenturen med namnet Oldushka Models för snart två år sedan. Agenturen har fått mycket uppmärksamhet sedan dess och bland annat blivit omskriven i Vogue, medan dess modeller har anlitats för flera stora jobb i Ryssland.

Läs också: Grattis alla 40-plussare! Därför är livet härligare efter 40

Agenturen representerar i dagsläget 20 modeller och finns i flera ryska städer, bland annat St. Petersburg, Moskva och Tjeljabinsk – och visst är deras modeller vackra?

Läs också: Maye Musk, 69 år, supermodell och mamma till Elon Musk 

Se fler bilder på Oldushkas hemsida här eller på deras Instagram här.

Läs också: Ny forskning: Därför ska äldre kvinnor styrketräna

 

Av: Nanna von Knorring

Bild: Oldushka

Källor: Vogue, SvD Perfect Guide

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Missa inte: 15 snygga speglar att inreda med


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...