Annons

Annons

Ädelostpaj med syltad rödlök

Gör en krämig ädelostpaj och toppa med pepparkakskryddad syltad rödlök. Perfekt på ditt julbord eller till adventsmys!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Krämig ädelostpaj med saint agur i fyllningen och syltad rödlök på toppen.

Ädelostpaj med syltad rödlök – recept

• 12 bitar • 1 tim

Prova även denna ostpaj : Rödbetspaj med getost och smarrig topping

125 g smör, 
kylskåpskallt
3 dl fint rågmjöl
kallt vatten, några droppar

Annons

Fyllning
150 g ädelost, t ex saint agur
200 g naturell färskost
1 krm svartpeppar

Syltad rödlök
2 rödlökar
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit, 12 %
1 krm salt
1 ½ tsk pepparkakskryddor

Gilla Allers på Facebook

Mer gott med ädelost: Baka pepparkakor och njut med ädelostfluff

1. Skär smöret i tärningar i mjölet och kör ihop pajdegen snabbt i en matberedare eller för hand tillsammans med några droppar vatten.
2. Platta ut och låt degen vila i kyl i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut den kalla degen och lägg i en pajform, 20–25 cm i diameter. Nagga och förgrädda skalet i 8–10 minuter. Fäst gärna pajkanterna med lite aluminiumfolie, så att pajen inte kasar ner under gräddningen.
3. Fyllning: Smula ädelosten och rör ihop med färskost och peppar. Klicka ut fyllningen i skalet och baka i ugnens mitt, på 225°, i 5–10 minuter. Ostsmeten ska smälta ihop och få ytterst lite färg. Låt svalna. Låt sedan stå i kyl så att ostsmeten sätter sig.
4. Syltad rödlök: Skala och skiva löken. Koka ihop socker, ättika och kryddor och häll över löken. Låt stå minst 1 timme, helst över natten.
5. Skär upp pajen och servera rumstempererad tillsammans med den syltade rödlöken.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...