Annons

Annons

9 tips för en stressfri jul!

Några dagar kvar till julafton! Stressar du runt för att hinna med allt? Bara lugn! Vi hjälper dig att koppla av!

Mejla
Dela (44)
Pinna

levande ljus

Bild: Shutterstock

 1. Inte hunnit städa allt? Tänk på att mörkret faller tidigt och att det mesta ser stämningsfullt ut i skenet från levande ljus…
 2. Några julklappar kvar att fixa? Nätshopping är ju smidigt och stresslöst, men om du är ute i allra sista minut (och alltså har passerat frakttid): Presentkort av olika slag finns i dag i de minsta närbutiker! (Eller varför inte en prenumerationsbox!) Passa på när du ändå ska köpa mjölk…
 3. I stället för att stressa vid spisen: Piffa upp färdigköpta köttbullar, risgrynsgröt, färdigkokt och uppskivad julskinka…
 4. Ta hjälp! Kom ihåg att ensam oftast inte är starkast. Be dina julbesökare ta med några av sina favoriter till julbordet, så behöver du inte ensam fixa allt. Och tänk på att ni då garanterat får något att prata om – och kanske nya recept att utbyta?
 5. Lägg en julfin vaxduk på bordet i stället för en duk som måste strykas…
 6. Inte hunnit skriva alla julkort? Skicka hälsningen via sociala medier. Men koppla sedan ner och av! Njut av en mobil- och datorfri jul!
 7. Fundera på vad julefrid är för dig. Kanske kan du släppa lite på alla måsten? Blir det ingen jul utan en hemgjord krans på dörren? Behöver du gå på alla tillställningar? Varför inte se en mysig film tillsammans med nära och kära i stället? Handen på hjärtat – hur vill du ha det i jul?
 8. Glöm inte att ta vilopauser. Göm något gott eller kul i ett annat rum eller utomhus och skicka ut barn eller barnbarn på skattjakt. Så får du soffan för dig själv en stund!
 9. Sist, men inte minst: Ha detta som ett mantra i jul (om inte allt blir exakt som du tänkt dig): Vad gör det om hundra år?

Text: Ann-Sofie Lindell Bild: Shutterstock

Annons

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Onlinekurs: Stressa ner - lev mer

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder Allers nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

 • Hjälp att känna igen och hantera stress
 • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
 • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
 • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
 • Övningar i meditation och kroppskännedom
 • Djupavslappning före läggdags
 • Video med yinyogapass som släpper spänningar
 • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...