Annons

Annons

9 supersmarta sätt att förvara julpyntet

Tjugondag Knut sopas julen ut! Här är åtta smarta tips för hur du håller ordning bland julpyntet i väntan på december.


julpynt_puff2

Vi är trötta på julmat, julgran, julmusik och julgodis. Nu är det hög tid att städa bort julen och på allvar välkomna det nya året!

Och för att minska stressen inför nästa jul, är det klokt att redan nu organisera och sortera bland julsakerna. Var sak på sin plats och smarta förvaringslösningar underlättar garanterat nästa jul då allt julpynt ska fram igen.

Annons

Här kommer några enkla, men effektiva, tips på hur du på bästa sätt förvarar ditt julpynt och undviker kaos i december.

Gilla Allers på Facebook
Lägg dina julgranskulor i en tom äggkartong och spara dem där till nästa jul.

Lägg dina julgranskulor i en tom äggkartong och spara dem där till nästa jul.

 

1. Använd tomma äggkartonger

Dina finaste och mest ömtåliga julgransprydnader kan du med fördel spara i en tom äggkartong, om du har slängt bort originalförpackningen. Sätt ner en liten julgranskula eller annat pynt i varje grop, så håller de sig hela och fina till nästa jul.

2. Spara hämtmatsförpackningarna

Hämtmat levereras ofta i plastförpackningar med lock som enkelt blir smarta förvaringslösningar för julpyntet. Slå in pyntet – varför inte stjärnan i toppen av granen – i silkespapper och placera i en väl urdiskad plastlåda och förslut med lock.

3. Använd genomskinliga förvaringslådor

När du använder transparenta förvaringslådor ser du snabbt vad varje låda innehåller även när de står staplade på varandra och slipper öppna dem för att se vad de innehåller.

4. Placera pyntet i återförslutningsbara fryspåsar

Om du vill förvara allt ditt julpynt i samma låda, men organisera det efter exempelvis färg, använd fryspåsar från köket. Se till att de är återförslutningsbara, så undviker du att pyntet blir dammigt.

5. Sy en påse till din plastgran

Använd gamla lakan eller överblivet tyg för att skapa påsar som du trär över toppen, mittpartiet och nederdelen av plastgranen. På så sätt kan du förvara granen i källaren eller garaget, utan att den blir smutsig.

6. Vira ljusslingor runt kartong

Använd lämpliga bitar av kartong och vira ljusslingorna runt dem. Märk sedan varje kartong så att du nästa jul vet exakt vilken ljusslinga som ska användas i granen och vilken som hör till balkongräcket, samt vilken som har en trasig lampa som behöver bytas ut.

Klä in julkransen i en påse från kemtvättet och häng den på en galge för att spara till nästa jul.

Klä in julkransen i en påse från kemtvättet och häng den på en galge för att spara till nästa jul.

7. Behandla din dörrkrans lika bra som festblåsan

Om du har dörrkransar som går att återanvända, är ett enkelt tips att hänga upp dem på vanliga galgar och förvara dem i garderoben till nästa år. Dra med fördel en påse från kemtvätten över kransen för att undvika damm.

8. Häng upp pyntet på trästavar

Det här smarta tipset gör det superlätt att hitta och hänga upp julgranspyntet nästa jul. Trä alla julgranskulor och övrigt pynt som går at hänga upp, på trästavar. Placera stavarna i en plastbalja och låt ändarna vila mot dess kanter fram till nästa jul. Tänk på att inte förvara ditt absoluta favoritpynt på det här sättet, eftersom det finns risk för att något krossas om man tappar något i baljan under året.

Klä in plastgranen i plastfolie så håller den sig ren och fin till nästa jul.

Klä in plastgranen i plastfolie så håller den sig ren och fin till nästa jul.

9. Klä in granen i plastfolie

Plastgranen håller sig ren och snygg hela året om du klär in den i plastfolie efter Tjugondag Knut. När det är dags att ta in granen i huset igen, är det bara att klippa längs ena sidan och fluffa upp grenarna.

Läs också: Julgranen – en dold allergibov!

Källa: Good housekeeping.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...