Annons

Annons

9 saker nästan ALLA glömmer att städa

Du har säkert koll på vad som är i akut behov av en rengöring, men du har nog missat de här 9 sakerna som också behöver ses över…

Mejla
Dela (37)
Pinna

 varstada-tvattmaskin

Tvättmaskinen

Smuts har en tendens att fastna i trumman och det känns ju faktiskt helt meningslöst att stoppa kläder i en tvättmaskin som i sig inte är riktigt ren… Gör så här: Kör ett varmt program för en stor laddning tvätt och häll i ett par deciliter vinäger, detta hjälper dig att få bort dålig lukt. Kör programmet till det är slut och börja därefter om, den andra rundan kör du programmet helt utan några tillsatser så att allt sköljs bort ordentligt.

Annons

varstada-badrumsflakt

Badrumsfläkten

En ren badrumsfläkt hjälper dig att förebygga mögel i badrummet. Fläkten drar ut fukt från badrummet och därigenom hindras det att tränga in i dina väggar. Men fläkten är också en riktig dammsamlare så en grundlig städning är säkert på sin plats…

varstada-koksflakt

Filtret i spisfläkten…

Spisfläkten suger upp fett i filtret när du lagar mat, vilket gör att det kan bli riktigt äckligt om du inte håller efter det ordentligt! Det enklaste är att köpa ett nytt, men du kan också koka det du redan har för att få en fräschare matlagningsmiljö.

varstada-plafond

Plafondlampan

Kupan är som gjord för att bli en kyrkogård för flugor och andra småkryp, för att inte tala om allt damm som samlas i den kupade lampan. Lyckligtvis är det superenkelt att rengöra plafondlampan; ta bara av glasfonden, diska, skruva i glödlampan igen och sätt tillbaka!

varstada-laptop

Din bärbara dator

Du misstänkte det nog redan, men din bärbara dator kan faktiskt bli riktigt ohygienisk – och då tar vi inte bara om den kladdiga skärmen. Tangentbordet som du skriver på är högst sannolikt också täckt med baciller…

varstada-takflakt

Takfläkten

Bara för att du kanske inte ser den hela tiden betyder det inte att takfläkten är ren. Snarare är det nog så att den är ganska dammig och när du sätter igång den efter en lång vintervila riskerar du att få ett dammregn inomhus.

varstada-bil

Bilen

Tycker du inte att bilen hör hemma under vårstädningen? Kanske bör du tänka om efter en lång vinter med geggiga vinterstövlar, snöslask och salt från vägarna som gästat ditt fordon..

varstada-dusch

Duschmunstycket

Bara för att det fungerar som det ska behöver det betyda att det inte är smutsigt. Skruva isär och rengör ordentligt!

varstada-brodrost

Brödrosten

Kan hända att vi inte ser vad som gömmer sig där på botten, och kanske är det lika bra det för där ligger en hel del brödsmulor som väntar på att städas bort!

Läs också: Små knep för nystädat-känsla

Läs också: 10 smarta sätt att använda diskmedel

Läs också: 5 sätt att städa utan rengöringsmedel

Källa: Tip Hero
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...