Annons

9 sovställningar – och vad de avslöjar om er relation

Föredrar ni skeden eller är någon av er platstjuven? Hur ni sover ihop om nätterna kan avslöja mycket om ert förhållande, menar experter på kroppsspråk.

Mejla
Dela (30)
Pinna

Talesättet ”handling väger tyngre än ord” stämmer enligt experter som tittat på hur vi agerar när vi sover med vår partner. När vi sover är det vårt undermedvetna som styr och därför kan den sovställning vi väljer skvallra om hur vi verkligen känner i ett förhållande. Experter på kroppsspråk har i många år forskat och skrivit om ämnet – här följer nio sovställningar de synat.

Annons

Det betyder 9 olika sovställningar enligt experter

1. Trasslet

Om ni kramas och sover intrasslade i varandra tyder det på att förhållandet är nytt och att ni inte kan få nog av varandra. Oftast har förhållandet varat i mindre än ett år om ett par väljer att sova i denna ställning.

2. Rumpa mot rumpa

Par som väljer att sova åt motsatt håll, men fortfarande rör vid varandra med rumpan eller ryggen, känner sig säkra i sin relation. Sovställningen skvallrar om att ni behöver eget utrymme, men att ni fortfarande är intima som par.

Läs också: 7 livsmedel som får dig att somna snabbare

3. Samma täcke

Om ni använder samma täcke tyder det på att ni är trygga och bekväma i ert förhållande, oavsett om ni rör varandra eller inte när ni sover.

4. Skeden

Par som väljer att skeda när de sover har ett intimt förhållande. Den ”lilla skeden” står för intimitet och trygghet, medan den ”stora skeden” är beskyddaren i förhållandet. Ställningen kan dock även innebära att den ”stora skeden” är dominerande och svartsjuk i förhållandet.

Läs också: 5 växter som kan ge dig bättre sömn

5. På bröstet

Om en av er sover på rygg och den andra placerar sitt huvud på bröstet rör det sig om en intim sovställning. Det krävs tillit för att sova i ställningen och i likhet med skeden skvallrar den om att den ena är beskyddande och att den andra litar på sin partner.

6. De självständiga

Par som sover på varsin sida av sängen är självständiga och bekväma i förhållandet. Om ni vanligtvis ligger tätt intill varandra och din partner plötsligt väljer att sova på andra sidan av sängen kan det vara ett tecken på att hen är stressad eller gömmer något för dig. Dock är det vanligt att börja sova på varsin sida när ett förhållande inte längre är i nyförälskelsefasen.

Läs också: 8 varningssignaler på att du lider av sömnbrist

7. Tåflörtarna

Tåflörten innebär att ni bara vidrör varandra med era ben eller fötter när ni sover. Det kan tyda på att förhållandet brister i sexuell eller emotionell närhet.

8. Platstjuven

Om en av er tar upp en större del av sängen kan det tyda på en maktobalans i förhållandet. Under sömncykelns djupa sömn är det dock vanligt och därför behöver det inte alltid innebära något negativt.

9. Skeden – på avstånd

Om ni skedar men har ett avstånd mellan er skvallrar det om att ni har tillit till varandra. Par som börjar med att skeda kan utveckla denna sovställning längre fram i ett förhållande, eftersom den är mindre sexuell och kan vara bekvämare att sova i.

Stämmer det in på dig och din partner? Ta det med en nypa salt om du inte känner igen dig. Trots att det är experter på kroppsspråk som tolkat ställningarna behöver det inte innebära att deras tolkningar är applicerbara på alla. 

Text: Mikaela Råberg, femina,se
Källor: Huffington Post, Steth News, Cosmopolitan

Foto: Shutterstock

Välkommen till vår webbutik!


Svinhårsborstar 2st
Drömmer du om att få fason på dit torra och frissiga hår, då kommer svinhårsborsten bli din bästa vän. Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är klokt, då dessa borstar inte bara reder ut tovor och är skonsammare mot håret än vanliga borstar. De hjälper även hårbotten med blodcirkulation, syresättning och fördelar de naturliga fetterna jämt över hela hårets längd, vilket resulterar i ett mjukt och glansigare hår som växer bättre. Dessa två borstar passar lika bra till kort och tunt hår som till långt och tjockt hår, då de är förstärkta med nylonborst tillsammans med svinhåret. Och den lilla borsten är perfekt att slänga med i handväskan eller på resan!

Gå till shoppen

Draperad klänning
En draperad klänning som är smickrande för alla former och som passar till både vardag och fest. Klä upp med vackra smycken och klackar eller använd till sneakers och skinnjacka. Klänningen är gjord i trikå och har ett mycket fint fall, smickrande drapering framtill och perfekt längd som slutar under knäna. Klänningen finns i trendigt paisleymönster och klassisk marinblå i stl S-XXL. Längd: 102 cm (S), 105 cm (M), 108 cm (L), 111 cm (XL), 114 cm (XXL) Byst omkrets: 90 cm (S), 94 cm (M), 98 cm (L), 102 cm (XL), 106 cm (XXL) Midja omkrets: 80 cm (S), 84 cm (M), 88 (L), 92 cm (XL), 96 cm (XXL) Ärmlängd: 45,5 cm (S), 46,5 cm (M), 47,5 (L), 48,5 cm (XL), 49,5 cm (XXL) Observera att tyget är väldigt stretchigt och flexibelt.

Gå till shoppen

Läs också

4 vanliga skäl till att lyckliga relationer kraschar


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...